NEAMȚ: Gestul făcut pentru a salva viața unui om!

Astăzi, în jurul orei 15.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roman au fost sesizați cu privire la faptul că o persoană amenință că se aruncă de pe podul din zona microhidrocentralei din localitatea Horia.

La eveniment a intervenit un echipaj de ordine publică din cadrul Poliției municipiului Roman și lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Petrodava” al județului Neamț.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

La fața locului, polițiștii au identificat un bărbat de 43 de ani, din Cotu Vameș.

Agentul de poliție Dache George împreună cu comandatul Detașamentului de Pompieri Roman, Luca Constantin, au intervenit în cel mai scurt timp și au purtat discuții cu cel care amenința că se va sinucide, reușind să convingă bărbatul să renunțe la gestul necugetat și să coboare de pe pod, în siguranță.

Potrivit unor surse, bărbatul a recurs la acest gest din cauza lipsei banilor pentru a-și trata fata care are probleme medicale. Se pare că și în cursul anului trecut acesta a avut aceeași tentativă.

Polițiștii și pompierii vor strânge o sumă de bani pentru a-l ajuta pe bărbat să cumpere tratamentul necesar. Chiar la fața locului l-au ajutat cu ce aveau la ei, acesta fiind motivul prin care l-au determinat să renunțe la acest gest.

Persoana în cauză a fost condusă la spital, unde i s-a asigurat asistență medicală de specialitate.

„Deznodământul a fost unul favorabil datorită intervenției prompte a celor doi, salvând astfel viața bărbatului.

Siguranța comunității face parte din atribuțiile de zi de zi ale polițiștilor, aceștia asumându-și în fața cetățenilor angajamentul de a interveni prompt și cu profesionalim cu fiecare ocazie, potrivit competenței profesionale, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță optim.” – a transmis purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț

PUBLICITATE
SURSĂfoto: Vlad Mariuta