Neamț: Foto cu agresorul și obiectele cu care a înjunghiat victima. Comunicatul IJJ Neamț

Miercuri, 16 august a.c., în jurul orei 11.00, jandarmii montani de la Bicaz au fost solicitaţi să intervină în zona localităţii Izvorul Muntelui, la o faptă cu violenţă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În urma apelului 112, la faţa locului a fost direcţionată o patrulă de jandarmi care a constatat că aspectele sesizate se confirmă iar un echipaj de ambulanţă acorda victimei măsurile de prim ajutor.

Din primele verificări a rezultat faptul că persoana vătămată, în vârstă de 63 de ani, din municipiul Iaşi, a venit împreună cu familia în zona Izvorul Muntelui iar când a ieşit la plimbare, un bărbat necunoscut a atacat-o cu bestialitate, lovind-o cu o piatră în zona capului şi cu un obiect metalic în zona toracelui, provocându-i leziuni grave. Când au ajuns la faţa locului, oamenii legii au constatat că atacatorul fugise însă după câteva minute l-au depistat în zona împădurită, la aproximativ 200 de metri de locul incidentului.

În urma efectuării percheziției corporale, asupra bărbatului a fost găsit un rucsac în care erau mai multe obiecte, printre care un foarfece medicinal și un obiect metalic cu lungimea de 43 cm și grosimea de 8 mm.

Persoana vătămată a fost transportată de urgenţă la Spitalul Judeţean Neamţ pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate iar agresorul a fost imobilizat şi condus la sediul Poliţiei Oraşului Bicaz, împreună cu actele de sesizare întocmite la faţa locului şi cu obiectele corp delict, în vederea continuării cercetărilor. În cauză au fost întocmite acte de sesizare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 193 Cod Penal.

În ultimele zile jandarmii nemţeni au fost solicitaţi să intervină pentru a constata diferite fapte antisociale, pentru a lua măsurile legale şi pentru a apăra viaţa și integritatea fizică a persoanelor, proprietatea precum şi alte valori sociale protejate de lege. Din cele peste 40 de fapte antisociale constatate, 7 au fost infracţiuni de lovire sau alte violenţe, furt, înşelăciune şi distrugere.

În continuare, jandarmii îi invită pe cetăţeni să le fie parteneri de încredere în această perioadă a anului şi să se bucure de zilele de vară în mod paşnic şi civilizat, respectând limitele cadrului legal.

(comunicat IJJ Neamț)

PUBLICITATE