NEAMȚ: Flagrant și 5 percheziții pentru 50 grame de cannabis

50 de grame de cannabis au fost ridicate în urma unei acțiuni de prindere în flagrant delict și a 5 percheziții efectuate de polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Neamț.

În seara zilei de 10 decembrie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Neamț a organizat o acțiune în municipiul Roman, pe linia combaterii comercializării ilicite de substanțe cu efect psihoactiv.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Pe timpul acțiunii, fost constatată o infracțiune flagrantă, fiind ridicate, de la două persoane, aproximativ 20 de grame de substanță vegetală cu aspect de cannabis, destinată comercializării.

Ulterior, în dimineața zilei de 11 decembrie, polițiștii au efectuat 2 percheziții domiciliare la alte două persoane, de unde au ridicat aproximativ 30 de grame de substanță vegetală cu aspect de cannabis și diverse bunuri utilizate și destinate producerii de cultură in-door de cannabis (tuburi, țiple, un fertilizator, recipienți pentru semințe și două grindere), precum și 6.500 de lei.

În după-amiaza aceleiași zile, au fost efectuate alte trei percheziții domiciliare la alte două persoane.

În total, șase persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Neamț, în vederea continuării cercetărilor. Față de trei, de 20, 24, respectiv 31 de ani, a fost dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

Față de o tânără de 17 ani, procurorul D.I.I.C.O.T. a dispus, la data de 12 decembrie, măsura reținerii pentru 24 de ore, iar pe numele alteia, tot de 17 ani, precum și a unui tânăr de 20 de anim, s-a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

În cauză, s-a beneficiat de suportul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R. și al Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.

PUBLICITATE