Neamț – Firmele specializate în sisteme de alarmare, verificate de poliţiști


În perioada 14 decembrie 2016 – 5 ianuarie 2017, sub coordonarea Direcției de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, polițiști nemțeni au desfășurat acţiuni pentru prevenirea și combaterea infracţiunilor contra patrimoniului, verificarea respectării prevederilor legale privind paza şi protecţia bunurilor şi valorilor pe timpul transportului, păstrării ori depozitării acestora.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Acțiunile au vizat identificarea deţinătorilor de valori şi a societăţilor specializate, care realizează transportul de valori, cu încălcarea prevederilor legale, precum și reducerea riscului producerii unor infracţiuni grave asupra persoanelor care efectuează operaţiuni cu valori monetare sau a personalului de pază şi protecţie.

Polițiștii au îndrumat şi controlat prestatorii de servicii în domeniul sistemelor de alarmare, au verificat licenţele societăţilor specializate, dacă acestea au fost reînnoite sau dacă au fost actualizate regulamentele de organizare şi funcţionare.

În cadrul acţiunilor, poliţiştii din cadrul Serviciului de Ordine Publică Neamț au verificat și modul în care agenţii economici manipulează, depozitează şi transportă valorile monetare, la hiper/super/market-uri, centre de procesare valori monetare şi casierii colectoare, care efectuau operaţiuni cu numerar însemnat.

Astfel, poliţiştii au verificat 162 de unităţi economice, dintre care 25 de hiper/supermarket-uri și centre comerciale, 23 de staţii de distribuţie a carburanţilor, 17 de casierii colectoare și 97 de alte locuri de depozitare. Au fost verificate 17 de autospeciale care desfăşurau activităţi de transport de valori monetare.

În această perioadă, polițiștii au aplicat 6 sancţiuni contravenţionale, dintre care 3 conducătorilor de societăţi specializate și 3 prestatorilor, în valoare totală de peste 14000 lei. Neregulile constatate au reprezentat deficiențe pe linia asigurării pazei locurilor de manipulare și depozitare valori, lipsa protecției electronice a locurilor de manipulare, păstrare și depozitare cât și deficiențe pe linia transportului valorilor monetare.

D.M.B.
PUBLICITATE