Neamț: Firmele de taxi din Piatra-Neamț, subiect în ședința Colegiului Prefectural

Marți, 21 august, s-a desfășurat ședința Colegiului Prefectural. La şedinţă au participat prefectul şi subprefectul judeţului, membrii colegiului prefectural, persoanele cu statut de invitat şi reprezentanţii sindicatelor si patronatelor, membri in Comisia de Dialog Social a Jud. Neamț. – notează un comunicat semnat de prefectul Daniela Soroceanu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

S-au abordat următoarele teme:
1.Munca nedeclarată – consecinţele economice şi sociale;
2.Evoluţia principalelor beneficii de asistenţă socială la nivelul judeţului Neamţ;
3.Aprobarea „ Planului de acţiuni destinat informării şi consilierii tinerilor din anii terminali ai liceelor, în vederea cunoaşterii şi abordării pieţei muncii, pentru anul şcolar 2018 – 2019”.

In urma prezentarilor facute de catre reprezentantii institutiilor cu atributii in domeniu si a consultarii liderii sindicatelor si patronatelor, prefectul judetului a decis:

  • se va solicita primăriei municipiului Piatra Neamţ, compartiment Autorizări Comerciale şi Transport, baza de date a firmelor de transport în regim taxi, care deţin autorizaţie, cât şi baza de date ce o deţine Inspectoratul Teritorial de Muncă cu privire la numărul angajaţilor din firmele de taxi, pentru coroborarea acestora. In situaţia în care se vor constata discrepanţe, se va constitui o comisie de control formată din angajaţi ai primăriei, angajaţi ai ITM, cât si din alte instituţii cu drept de control.
  • necesitatea întocmirii unei hărţi la nivelul judeţului, în comun, de către Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială şi Direcţia Generală de Asistenţă şi Protecţia Copilului Neamţ, pentru a putea observa mai concret unde este nevoie de servicii sociale.

Tot in sedinta de ieri, motivat si de ultimele evenimente care au afectat judeţul, prefectul judetului a adus la cunoştinţa membrilor colegiului prefectural oferta de instruire obligatorie de Prim Ajutor, organizată de Crucea Roşie.

Totodată, a solicitat conducătorilor Direcţiei de Sănătate Publică Neamţ, Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Neamţ, Comisariatului Regional al Gărzii Naţionale de Mediu Neamţ, Agenţiei Judeţene pentru Protecţia Mediului Neamţ şi Direcţiei Sanitar – Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Neamţ, nominalizarea unor angajaţi, pentru constituirea prin ordin de prefect a unei comisii mixte de control în pieţele agroalimentare din municipiul Piatra Neamţ.

PUBLICITATE