NEAMȚ: Familii izolate după ce viitura a rupt un podeț (FOTO)

Mai multe persoane au rămas complet izolate după ce viitura de astăzi a rupt podețul, care era singura cale de acces. 

Potrivit ISU Neamț, este vorba despre 4 familii cu 3 gospodării (în care sunt 7 persoane, un sugar și o persoană de aproximativ 80 de ani) din localitatea Negulești, comuna Piatra Șoimului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

La fața locului s-au deplasat echipajele ISU Neamț, după ce familia în care se află bebelușul a sunat la „112” pentru a-i ajuta să părăsească locuința.

„În localitatea Negulești di comuna Piatra Șoimului – 4 familii (7 persoane) izolate în urma ruperii unui podeț din lemn, peste pârâul Iapa. Persoanele nu acuză probleme medicale. ISU NT a trimis la fața locului o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, o autospecială complexă pentru intervenție și un autoturism de serviciu.” – a transmis ISU Neamț.

ACTUALIZARE (ora 00:25):

„În localitatea Negulești din comuna Piatra  Șoimului, 4 familii (7 persoane dintre care o persoană de 80 de ani și un bebeluș) au rămas izolate în urma ruperii unui podeț din lemn, peste pârâul Iapa.
Persoanele izolate nu au solicitat asistență medicală.
ISU NT s-a deplasat la fața locului cu o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, o autospecială complexă pentru intervenție și un autoturism de serviciu.
La locul evenimentului se aflau primarul comunei și membri din cadrul SVSU Piatra Șoimului.
Pompierii,  cu ajutorul autospeciale de intervenție și salvare de la înălțime,  au trecut pe malul drept al pârâului Iapa și au dus pâine și lapte praf.
Toate persoanele izolate au refuzat evacuarea din gospodării.
Misiunea a avut un grad ridicat de risc deoarece deplasarea peste pârâu s-a făcut pe sub o linie electrică de medie tensiune.” – potrivit ISU Neamț

PUBLICITATE