NEAMȚ: Evenimentele din acest weekend, sub lupa jandarmilor

Festivalul Internațional de Muzică pentru copii și tineri „Volare”, „Festivalul Haiducilor și Hramul Mănăstirii Secu sunt evenimentele pe care jandarmii nemțeni le vor avea în atenție în acest sfârșit de săptămână. Peste 60 de jandarmi vor asigura măsurile de ordine la aceste activități, în perioada 27-30  august.

Pentru siguranța nemțenilor, pe lângă misiunile zilnice de ordine publică și protecție instituțională, jandarmii vor acţiona independent și în sistem integrat, pentru prevenirea şi combaterea oricăror fapte care aduc atingere legilor şi normelor de convieţuire socială, precum şi depistarea, identificarea şi dispunerea măsurilor legale împotriva celor care comit fapte antisociale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Măsurile de ordine publică vor viza următoarele manifestări:

Festivalul Internațional de Muzică pentru copii și tineri „Volare” pe platoul Curții Domnești din Piatra Neamț, în perioada 27-29 august.

„Festivalul Haiducilor în Poiana lui Vasile cel Mare din comuna Grințieși, în perioada 29-30 august.

– Manifestare religioasă prilejuită de Hramul Mănăstirii Secu din comuna Vânători, în perioada 29-30 august.

Pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă cetăţenilor care vor participa la manifestări, precum şi pentru evitarea apariţiei unor situaţii conflictuale de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică, jandarmii recomandă participanţilor să respecte indicaţiile forţelor de ordine și ale organizatorilor în ceea ce privește respectarea măsurilor de protecție sanitară și distanțare fizică în zonele aglomerate, să adopte un comportament civilizat, să evite conflictele de orice natură, iar în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială să solicite intervenţia sau sprijinul forţelor de ordine.

În zona montană a județului, jandarmii vor intensifica acțiunile pe traseele turistice, în zonele de agrement și vor avea în vedere informarea şi acordarea de sprijin turiştilor, respectarea legislaţiei de mediu şi a normelor privind ariile şi rezervaţiile naturale protejate şi vă recomandă să fiţi echipaţi corespunzător.

PUBLICITATE