NEAMȚ: Eveniment deosebit la Piatra-Neamț în acest weekend: Romanian International Youth Cup la badminton

În acest weekend, Sala Polivalentă din Piatra-Neamț va fi gazda unui eveniment deosebit, Romanian International Youth Cup la badminton.

Începând de vineri dimineață, de la ora 10:00, aproximativ 140 de sportivi vor concura la categoriile de vârstă U9, U11, U13 şi U15.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Participanții sunt din România, Anglia, Republica Moldova și Ucraina

Organizatorul evenimentului este Asociaţia ClubSportiv Andriany din Piatra-Neamț, iar aceasta este prima ediție a unui concurs de acest gen în România, unde vor participa copii de toate vârstele.

Jocurile se vor disputa la patru categorii de vârstă, respectiv la U9 (sub 9 ani), U11, U13 şi U15.

La categoria cea mai mică, U9, vor fi doar probe de simplu, la U 11 probe de simplu și dublu, iar la U13 și U15 simplu, dublu și mixt.

Formatul pentru acest concurs permite să se joace mai mult de trei probe și maxim patru probe.

Participanții provin de la cluburi din Anglia, Republica Moldova, Ucraina și România.

Din Piatra-Neamț vor fi 12 sportivi, iar delegația din România va totaliza 100 de competitori legitimați la cluburi precum Berceni Prahova, Sportul Studențesc, Armada București, WE PLAY Brașov, CSM Timișoara, UVT Timișoara, CSS Onești, CSS Bacău, Siderurgistu Galați, CSS6 București.

Coordonatorul echipei de organizare este profesorul Andrei Ursache care a fost sprijinit de Bogdan Niţă (director de concurs), Ionuţ Grecea (secretar de concurs), Doru Munteanu, Adi Potoceanu și profesorul Constantin Hanganu.

În cele trei zile vor avea avea loc peste 500 de meciuri de badminton, primele dispute urmând să înceapă vineri dimineață, de la ora 10:00 și se vor derula până spre seară, la ora 21:45.

Sâmbătă, competiția se va relua tot la orele dimineții, iar la ora 12:00 este programată festivitatea de deschidere unde sunt invitate autoritățile locale (Primăria și Consiliul Local Piatra-Neamț) care au sprijinit acest eveniment, reprezentanții delegațiilor străine și oficialii federali, președintele Federației Române de Badminton, Elena Nicolae și președintele Federației de Badminton a Republicii Moldova, Marian Stan, care s-a implicat și a susținut acest eveniment.

Duminică, începând de la ora 9:00 sunt programate cele 16 finale, iar festivitatea de premiere va fi în jurul orei 15:00.

Intrarea este liberă iar susținătorii și iubitorii acestui sport sunt așteptați într-un număr cât mai mare la Sala Polivalentă.

Deși nu este un sport foarte bine cunoscut și mediatizat, la competițiile anterioare desfășurate în străinătate, în diferite țări din Europa, România a fost reprezentată cu succes, astfel numai luna trecută, La Balcaniada U13, sportivii români au fost vicecampioni balcanici și au obținut o medalie de bronz la proba individual mixt prin sportivul Dragoș Niță.

Pe lângă sportivii participanți, la Piatra-Neamț vor fi prezente încă 70 de persoane care fac parte din delegațiile străine, profesori, antrenori și părinți ai copiilor.

Această competiție a fost posibilă la Piatra-Neamț cu ajutorul Consiliului Local și al Primăriei, al sponsorilor dar și prin efortul părinților și al celor care îndrăgesc acest sport.

PUBLICITATE