NEAMȚ: Eminescu, sărbătorit împreună cu Veronica Micle, la Biblioteca Județeană

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț a organizat o serie de manifestări dedicate evocării personalității lui Mihai Eminescu și a iubitei lui, Veronica Micle, la 130 de ani de la trecerea în eternitate a celor doi.

Joi, 13 iunie 2019, de la ora 11:00, în Sala atelier „Veronica Micle“ a avut loc o prezentare susținută de Dan Iacob, care a oferit și un microrecital din poeziile descoperite în caietele eminesciene de Petru Creția și care până în acel moment fuseseră necunoscute. Momentul a avut ca partener Fundația Crizantema.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

De asemenea, sâmbătă, 15 iunie 2019, de ora 11:00, vor fi depuse flori la bustul lui Eminescu din fața Bibliotecii. Apoi, mai mulți bibliotecare vor oferi trecătorilor reproducerea poemei „Luceafărul“.

Această plachetă reproduce, fotografic, poezia „Luceafărul“ din volumul „Poesii“ de Mihail Eminescu apărut la Editura Librăriei Socecu & Comp., București în 1889 (ediția a IV-a), cu note de Titu Maiorescu, volum aflat în Fondul „G.T. Kirileanu“ al Bibliotecii Județene.

PUBLICITATE