Neamț: Efectele gerului în Neamț

64 de persoane fără adăpost au fost cazate în adăposturile amenajate special în acest sens, în noaptea de luni spre marţi (7 – 8 ianuarie), pentru a fi ferite de ger. Temperaturile înregistrate în Neamț au fost și de minus 14 grade.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Pe parcursul nopţii trecute au fost cazate în adăposturile pentru persoane fără adăpost un număr total de 64 de persoane, din care 31 – adăpost cartier Speranţa din municipiul Piatra-Neamţ, 7 – adăpost Roman, 7 – adăpost Roznov, 19 – adăpost Târgu-Neamţ”, au comunicat reprezentanţii ISU Neamţ.

Nu a fost înregistrat niciun caz de deces din cauza temperaturilor extrem de scăzute.

Tot din cauza gerului, Coada lacului Izvorul Muntelui este îngheţată. Zăporul de pe râul Bistriţa are o lungime totală de 3,9 kilometri de la viaductul din Poiana Largului până în amonte 0.5 kilometrim de punte A.C.H.

Tronsonul prezintă aglomerări de gheţuri cu grosimi cuprinse între 0,1-1,0 m. Temperatura aerului la Staţia hidrometrică Frumosu la ora 06:00 pe 8 ianuarie 2019 era de -16 oC. Curge zai pe 60% din suprafaţa apei, se arată în Raportul de informare privind gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomenele meteorologice periculoase specifice sezonului rece.

Pompierii din cadrul ISU Neamț informează că zilnic se execută misiuni de monitorizare a fenomenului de zăpor pe cursul râului Bistrița de către pompierii militari de la Detașamentul de pompieri Tîrgu Neamț – Garda II Poiana Teiului.

PUBLICITATE