NEAMȚ: Echipa de robotică „CyberGods” a Colegiului de Informatică Piatra-Neamț are nevoie de sprijinul nostru

Echipa de robotică „CyberGods” a Colegiului de Informatică Piatra-Neamț va fi prezentă, în perioada 28 martie – 2 aprilie, la Conferința Scientia Unescamus din Moscova.

Costurile de transport sunt greu de acoperit și pentru a excela la nivel internațional, elevii nemțeni au nevoie de ajutorul nostru.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Inițiativa locală „Comunitatea Noastră” lansează un apel către cei care doresc să-i suțină pe acești elevi, donând în acest cont: RO16BTRLRONCRT0380807401 – „Comunitatea Noastră”

Mai jos, mesajul celor de la „Comunitatea Noastră”:

Echipa de robotică „CyberGods” a Colegiului de Informatică Piatra-Neamț merge la Moscova cu robotul creat de ei!

În 2017, doamna profesor inspector Florentina Ungureanu și domnului informatician Ovidiu Nechita au pus bazele acestei echipe în care activează în prezent nu mai puțin de 17 elevi.

Pasiunea pentru robotică și tehnologie i-a transformat într-unii dintre cei mai apreciați elevi din Piatra-Neamt, iar in aceste zile (21-24 Martie 2019) echipa de robotică “CyberGods” a liceului de informatică concurează în etapa naționala FIRST Tech Challenge Romania care se desfașoară în București. Le puteți urmări activitatea si pe pagina lor de Facebook. https://www.facebook.com/CYB3RG0DS/

Doar trei zile mai târziu, între 28 Martie si 2 Aprilie, o parte din membrii echipei CyberGods vor fi prezenți la Conferința Scientia Unescamus din Moscova. Costurile de transport sunt greu de acoperit și pentru a excela la nivel internațional, elevii nemțeni au nevoie de ajutorul nostru.

Hadeți să-i susținem împreună, donănd în acest cont: RO16BTRLRONCRT0380807401 – „Comunitatea Noastră”

Copiii și părinții curioși să întâlnească acești elevi excepționali și să vadă cu ce își petrec timpul atunci când își perfecționează roboții au această șansă să-i vadă în prezentarea națională. Astfel membrii FIRST Tech Challenge România vor face o prezentare a proiectului și a roboților.

În prezent, România este a treia țară ca număr de echipe FIRST Tech Challenge, după SUA și China. Programul educațional BRD FIRST Tech Challenge Romania este adus în România de către Asociația „Nație Prin Educație”, cu licență de la FIRST USA (For Inspiration and Recognition of Science and Technology), cea mai mare structură ONG din domeniul roboticii și educației STEM.

Prezentarea competiției:
https://www.youtube.com/watch?v=i1QyM9WTF18&feature=youtu.be

Înregistrări ale meciurilor:
https://www.youtube.com/watch?v=VIsaduhiWK8
https://www.youtube.com/watch?v=shqRqKSR6kQ

PUBLICITATE