Neamț: Duminică, 1 iulie, zi grea pentru pompieri: 20 de misiuni

Zi grea pentru pompierii nemțeni care au avut de executat, pe parcursul zilei de duminică, 1 iulie, 20 de intervenții. Astfel, echipajele ISU Neamț au intervenit în misiuni de evacuare apă, căutare și salvare persoane, degajări arbori și mașini.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Misiuni evacuare apă

Duminică, 01.07.2018, la ora 14:10, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112” despre faptul că un beci din satul Dreptu, comunca Poiana Teiului, a fost inundat în urma precipitațiilor. La locul evenimentului s-au deplasat patru subofițeri cu o autospecială de primă intervenție din cadrul Detașamentului de Pompieri Tîrgu Neamț, Garda de intervenție nr. 2 Poiana Teiului. Echipajul a procedat la evacuarea apei din subsol cu ajutorul unei motopompe.

Duminică, 01.07.2018, la ora 10:06, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112” despre faptul că o seră din satul Stejaru, comuna Farcașa, a fost inundată în urma precipitațiilor. La locul evenimentului s-au deplasat patru subofițeri cu o autospecială de lucru cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Tîrgu Neamț, Garda de intervenție nr. 2 Poiana Teiului. Echipajul a procedat la evacuarea apei cu ajutorul motopompei.

Duminică, 01.07.2018, la orele 17:07, 17:08, 17:17, 18:15, 18:50 Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112” despre faptul că patru beciuri și un grajd din satul Stejaru, comuna Farcașa, au fost inundate în urma precipitațiilor. La locul evenimentelor s-au deplasat un ofițer și sapte subofițeri cu un autoturism de serviciu si o autospeciala de capacitate medie si motopompe din cadrul Detașamentului de Pompieri Tîrgu Neamț, Garda de intervenție nr. 2 Poiana Teiului. Echipajele a procedat la evacuarea apei cu ajutorul motopompelor.

Duminică, 01.07.2018, la orele 12:55 și 15:27, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112” despre faptul că două locuințe din satul Soci, comuna Borca, au fost inundate în urma precipitațiilor. La locul evenimentelor  s-au deplasat sapte subofițeri cu autoturism de servicu, autospeciala de capacitate medie și motopompe din cadrul Detașamentului de Pompieri Tîrgu Neamț, Garda de intervenție nr. 2 Poiana Teiului. Echipajele au procedat la evacuarea apei din curti cu ajutorul motopompelor.

Duminică, 01.07.2018, la orele 18:15, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112” despre o inundație în curtea blocul de locuit din comuna Borca. La locul evenimentului s-au deplasat patru subofițeri cu o autospeciala de lucru cu apa si spuma și motopompa din cadrul Detașamentului de Pompieri Tîrgu Neamț, Garda de intervenție nr. 2 Poiana Teiului. Echipajul a procedat la evacuarea apei din curte cu ajutorul motopompei, în colaborare cu S.V.S.U. Borca.

Misiune căutare persoană dispărută

Dumincă, 01.07.2018, la ora 14:09, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112” despre faptul că, în data de 29.06.2018, o persoană de sex masculin din satul Verșești, comuna Girov, a dispărut. Totodată, existau informații că aceasta ar fi fost văzută ultima dată vineri, 29.06.2018, încercând să traserseze râul Cracău. La locul indicat ca fiind cel prin care persoana a încercat să traverseze râul Cracău, s-au deplasat patru subofițeri cu o autospecială de lucru că apă și spumă și o barcă din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamț, care au început căutările spre aval. În data de 02.07.2018 se vor relua căutările.

Misiune căutare persoană rătăcită

Dumincă, 01.07.2018, la ora 14:03, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112” despre faptul că o persoană de sex masculin din satul Gâdinți, comuna Gâdinți, s-a rătăcit în pădurea din localitate. La locul producerii evenimentului s-au deplasat patru subofițeri cu o autospecială de lucru că apă și spumă din cadrul Detașamentului de pompieri Roman. Persoana a fost găsită nevătămată, fiind predată rudelor.

Misiune degajare persoană încecată

Dumincă, 01.07.2018, la ora 08:25, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112” despre faptul că în albia pârâului Cuiejdi, în zona cartierului Dărmănești dn municipiul Piatra Neamț, a fost identificat un corp uman plutind la suprafața apei. La fața locului s-au deplasat patru subofițeri cu o autospecială F.R.A.P. din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamț. Pompierii militari au degajat persoana înecată din albia pârâului Cuiejdi.

Misiune degajare autoturisme

Duminică, 01.07.2018 orele 17:15 și 18:15 un ofițer și patru subofițeri cu o autospecială de capacitate medie, din cadrul Detașamentului de Pompieri Tîrgu Neamț, Garda de intervenție nr. 2 Poiana Teiului, au acționat pentru degajarea a două autoturisme surprinse de aluviuni.

Misiune salvare persoană surprinsă de viitură

Dumincă, 01.07.2018, la ora 08:53, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112” despre faptul că o persoană de sex masculin din satul Cotu Vameș, comuna Horia, a fost surprinsă de creșterea debitelor și nivelurilor râului Siret, în zona balastierei din localitate. La locul producerii evenimentului s-au deplasat șapte subofițeri cu o autoturism de serviciu, o ambulanță S.M.U.R.D. și o barcă, din cadrul Detașamentului de pompieri Roman. Pompierii militari au salvat persoana surprinsă de apele râului Siret.

Misiuni degajări arbori

 Duminică, 01.07.2018, la ora 10:34, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112” despre faptul că, în urma fenomenelor meteorologice, în satul Călugăreni, comuna Poiana Teiului, un arbore s-a rupt și a căzut pe drumul național. La locul evenimentului s-au deplasat 4 subofițeri cu o autospecială de capacitate medie din cadrul Detașamentului de Pompieri Tîrgu Neamț, Garda de intervenție nr. 2 Poiana Teiului și au intervenit pentru degajarea arborelui de pe carosabil.

 Duminică, 01.07.2018, la ora 19:45, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112” despre faptul că, în urma fenomenelor meteorologice, în satul Frumosu, comuna Poiana Teiului, un arbore s-a rupt și a căzut pe drumul național. La locul evenimentului s-au deplasat 4 subofițeri cu o autospecială de capacitate medie din cadrul Detașamentului de Pompieri Tîrgu Neamț, Garda de intervenție nr. 2 Poiana Teiului și au intervenit pentru degajarea arborelui de pe carosabil.

Misiune supraveghere zonă

Duminică, 01.07.2018, începând cu ora 14:10, forțe din cadrul Detașamentului de Pompieri Tîrgu Neamț, Garda de intervenție nr. 2 Poiana Teiului au executat o misiune de supraveghere zonă în comuna Borca, unde în urma precipitațiilor abundente, apa acumulată punea în pericol  inundarea unor gospodării.

Duminică, 01.07.2018, începând cu ora 12:28, forțe din cadrul Detașamentului de Pompieri Tîrgu Neamț, Garda de intervenție nr. 2 Poiana Teiului au executat o misiune de supraveghere zonă în comuna Farcașa, sat Stejaru, unde în urma precipitațiilor abundente, apa acumulată punea în pericol inundarea unor gospodării.

Duminică, 01.07.2018, începând cu ora 22:43, forțe din cadrul Detașamentului de Pompieri Roman formate din 4 subofițeri și un voluntar cu o autospeciala cu apa si spuma și o motopompă, au executat o misiune de monitorizare a cursului râului Siret, în localitatea Buruienești com Doljești.

PUBLICITATE