Neamț: DSP Neamț anunță 4 cazuri de gripă, 3 în Piatra-Neamț

În săptămâna 7-13 ianuarie 2019 de supraveghere epidemiologică numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute a fost 1 505, cu un număr de 22 de internări, marcând o tendință de creștere față de cel înregistrat în săptămâna precedentă 1 067 de cazuri cu 60 de bolnavi internați.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Numărul de pneumonii raportate, în creștere față de cel înregistrat săptămâna precedentă, a fost 435 cu un număr de 100 de internări (față de 209 cu 53 de internări). Ratele de incidență cele mai crescute pentru infecții respiratorii acute se înregistrează la grupa de vârstă 2-4 ani, iar la pneumonii la grupa de vârstă 0-1 an.

S-au înregistrat 4 cazuri clinice compatibile cu diagnosticul de gripă (3 cazuri în Piatra-Neamț și unul în mediul rural).

În acest sezon de supraveghere epidemiologică a infecțiilor respiratorii acute, pneumoniilor și gripei s-au raportat 6 cazuri de gripă în județul Neamț. Până pe 6 ianuarie fuseseră vaccinate peste 33.259 de persoane din grupele de risc de pe teritoriul județului cu vaccinurile distribuite gratuit de Ministerul Sănătăţii.

La nivelul judeţul Neamţ mai există în stoc un număr de 1 541 de doze de vaccin antigripal. S-a recoltat o probă pentru un caz clinic compatibil cu diagnosticul de gripă.

PUBLICITATE