Neamț: Drumarii, pregătiți pentru Codul galben de ninsori. Unde să sunaţi dacă plecaţi la drum

Potrivit avertizării emisă astăzi (18 noiembrie) de Administrația Națională de Meteorologie, începând cu ora 22:00, până mâine, 19 noiembrie, la aceeași oră, va ninge în general moderat cantitativ și se va depune strat de zăpadă local mai consistent.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Pe acest fond, drumarii lansează un nou apel la adresa conducătorilor auto de a circula cu prudență pe drumurile naționale, cu adaptarea vitezei la condițiile de drum, precum și cu privire la obligativitatea echipării autovehiculelor pentru sezonul rece, cu montarea anvelopelor de iarnă și a altor dispozitive antiderapante, după caz.

La nivel regional, pe drumurile naționale, DRDP Iași (Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași) este pregătită să intervină pentru asigurarea unor condiții optime de circulație pe drumurile naționale.

În acest sens, în bazele noastre de deszăpezire se află peste 38.000 de tone de material antiderapant (sare și clorură de calciu), fiind mobilizate totodată peste 400 de autoutilaje de deszăpezire, proprii și închiriate de la prestatorii aflați sub contract. – informează DRDP Iași

La nivelul municipiului Piatra-Neamț, Primăria asigură deszăpezirea oraşului prin societatea Publiserv care este încă de vineri în regim de permanență pentru intervenție.

Sunt pregatite un număr de 13 utilaje dotate cu lamă şi sărăriță deservite de personal organizat în schimburi pentru asigurarea îndepărtării zăpezii şi imprăştierea de material antiderapant pe căile de circulație 24 de ore din 24.
Sunt stocuri de material antiderapant iar de vineri seara este constituit dispeceratul non-stop de iarnă care poate fi apelat la numerele de telefon: 0748 213 100 , 0756 163 814 pentru orice problemă legată de zăpadă sau polei. – a declarat primarul Dragoș Chitic

Pentru informații privind starea drumurilor naționale din județul Neamț, DRDP Iași stă la dispoziția participanților la trafic prin Dispeceratul său deschis în regim de permanență – tel. 0232/213168. Informații actualizate despre starea vremii și a carosabilului pot fi obținute și de la Dispeceratul CNAIR, la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, precum și de pe paginile noastre web, www.drdpiasi.ro, respectiv www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situația Drumurilor Naționale. – spun cei de la DRDP Iași

PUBLICITATE