NEAMȚ: Dr. Cușnir (Clinica Platinum): “E de bine, tanti Zinaida!”

Pentru doctorul Valeriu Cușnir, operația de cataractă sau înlocuirea unui cristalin nu mai au niciun secret.

Medic tânăr, obișnuit cu tehnologia de vârf, pasionat de ceea ce face, a realizat astfel de intervenții de mii de ori, iar de fiecare dată a terminat zâmbind.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Ceea ce nu a reușit să descopere în totalitate până acum sunt reacțiile pacienților: de la zâmbete timide la calde îmbrățișări sau lacrimi de bucurie.

Doctorul Cușnir a primit toate aceste manifestări ale recunoștinței, ca cea mai frumoasă răsplată a muncii lui. 

Acum redă vederea pacienților care pășesc pragul Clinicii Oftalmologice Platinum din Piatra-Neamț.

Și-a făcut, în câteva luni, zeci de prieteni. Dar spune că una dintre cele mai impresionante experiențe a trăit-o în perioada în care a îmbrăcat halatul de medic la Crucea Roșie. 

Am participat alături de două organizații internaționale la redarea vederii a peste 1700 de oameni din zone defavorizate.

În localitatea Florești, din nordul Moldovei, sunt sate pline de bătrâni, orbi majoritatea, sunt străzi pe care nu pășește nimeni niciodată.

Am cunoscut-o în acest program pe doamna Zinainda, care suferea de un glaucom avansat, peste care se instalase și o cataractă hipermatură.

Doamna nu mai vedea nimic. Am văzut ca nervul optic este vizibil deteriorat din pricina glaucomului și am înțeles că dacă operez cataracta, doamna tot nu mai avea cum să-și recapete vederea.

I-am operat glaucomul și i-am pus cristalin nou, iar in scurt timp tanti Zinaida a început să să vadă lumina și să distingă formele.

Eu știu că nu poate citi, dar dumneaei, foarte fericită, spune că i-am redat vederea.

Ne vedem din 6 în 6 luni, ne îmbrățișăm, iar eu îi spun că totul e bine. Pleacă cu o fericire care mă încarcă pentru o săptămână întreagă.” dr. Valeriu Cușnir, Clinica Oftalmologică Platinum

Dr. Valeriu Cușnir a făcut parte, timp de 4 ani, între 2012 și 2016 dintr-un proiect al Crucii Roșii de restabilit vederea oamenilor din medii defavorizate.

Este o fire calculată, organizată, un om curios și empatic, se implică în cele mai complicate cazuri și ascultă cu grijă fiecare pacient în parte.

Când nu îmbracă halatul, e pasionat de camping și de astronomie. 

Când îmbracă halatul, poate fi găsit la Clinica Oftalmologică Platinum, în Piatra Neamț, pe B-dul. Republicii nr. 12, iar pentru informații și programări, contactați-ne telefonic la +40 749 077 756 ori pe e-mail la [email protected]

PUBLICITATE