Neamț: Două incendii stinse ieri de pompieri în Roman și Petricani


Incendiu în satul Târpeşti

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Miercuri, 08.06 a.c., la ora 14:40, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că a izbucnit un incendiu la o magazie aflată într-o gospodărie din satul Târpeşti, comuna Petricani. La locul indicat s-au deplasat zece subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Târgu Neamț cu două autospeciale de stins incendii şi o ambulanţă SMURD, constatând că ardeau două magazii aflate în două gospodării vecine şi gardul care delimitează cele două gospodării. În ciuda faptului că patru localnici acţionau cu găleţi de apă şi cu furtunuri de la reţeaua uneia dintre gospodării, exista riscul extinderii incendiului către locuinţa şi atelierul dintr-o gospodărie (lipite de una dintre magazii), dar şi către cealaltă casă, aflată la distanţă foarte mică. Pompierii au stins incendiul în limitele găsite, după operaţiuni ce au durat mai bine de o oră şi jumătate.
Au ars: cele două anexe gospodăreşti, fiecare cu o suprafaţă de aproximativ 30 mp., bunurile din acestea (două tone de plante furajere, trei mc. de lemn de foc, o căruţă şi jumătate mc. de cherestea; o cadă din lemn şi 0,3 mc. lemn de foc) şi gardul dintre cele două gospodării, pe 20 de metri.
Cauza probabilă a incendiului: jocul copiilor cu focul.

Incendiu în municipiul Roman

Miercuri, 08.06 a.c., la ora 17:37, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că a izbucnit un incendiu la o bucătărie de vară din municipiul Roman, strada Progresului. La locul indicat s-au deplasat 11 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman cu două autospeciale de stins incendii şi o ambulanţă SMURD, constatând că ardea o porţiune din acoperişul casei. Pompierii au stins în scurt timp incendiul, în urma căruia acoperişul, construit din astereală din lemn şi învelitoare din plăci de azbociment, pe o suprafaţă de aproximativ şase mp., şi s-au degradat un perete al construţiei şi tavanul din rigips pe aceeaşi suprafaţă.
Cauza probabilă a incendiului: focul deschis în spaţii închise (proprietarul a folosit o făclie pentru igienizarea împotriva paraziţilor din adăpostul pentru animale de care este lipit bucătăria de vară).

Comunicat ISU Neamț

PUBLICITATE