Neamț: Două incendii, stinse de pompieri în acest weekend

Incendiu anexă stână şi stoguri de fân în localitatea Zăneşti

Vineri, 20.07.2018, la ora 00:58, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la o construcţie din lemn şi la stogurile de fân de la o stână din localitatea Zăneşti, zona lunca râului Bistriţa. La locul indicat de apelant s-au deplasat trei echipaje de pompieri militari cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD de prim ajutor din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamț, fiind sprijinite și de un pompier voluntar cu o autospecială de stingere din cadrul SVSU Roznov.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Ca urmare a producerii incendiului, au ars construcţia realizată din bârne de lemn şi lut, acoperită cu plăci de azbociment, cu suprafaţa de aproximativ 40 metri pătraţi şi cca. 5 tone de fân..

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,focul deschis în spaţii deschise”.

Misiune de stingere incendiu produs la o anexă în com. Pipirig, sat Stânca

Sâmbătă, 21.07.2018, la ora 18:54, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la o anexă gospodărească, în comuna Pipirig, sat Stânca. La locul indicat de apelant s-a deplasat un echipaj de pompieri militari cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului de pompieri Târgu Neamț, fiind sprijinit și de trei pompieri voluntari cu o autospecială de stingere din cadrul SVSU Pipirig.

Intervenţia promptă a forţelor a făcut ca pagubele materiale create de incendiu să fie de 10 metri pătraţi din acoperişul realizat din astereală de lemn cu învelitoare din draniţă.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,scurtcircuit la un echipament de iluminat electric improvizat”.

PUBLICITATE