Neamț: Două incendii stinse de pompieri în acest weekend

Misiune de stingere incendiu produs la o locuinţă particulară în satul Lunca, comuna Vânători Neamţ

Sâmbătă, 29.09.2018, la ora 22:00, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112”, despre producerea unui incendiu la o locuinţă particulară în satul Lunca, comuna Vânători Neamţ.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

La locul evenimentului s-au deplasat două echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentului de pompieri Tîrgu Neamț, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă şi o autocisternă, care au stins incendiul.

Ca urmare a producerii incendiului, au ars acoperişul locuinţei, realizat din astereală de lemn şi învelitoare din şindrilă şi tablă, pe o suprafaţă de aproximativ 180 metri pătraţi şi s-au deteriorat planşeul locuinţei, realizat din paiantă, pe o suprafaţă de cca. 50 metri pătraţi şi alte bunuri de uz casnic.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,efectul termic de la un coş de fum deteriorat”.

Stingere incendiu de vegetaţie uscată în municipiul Piatra Neamţ, str. Olteniei

Duminică, 30.09.2018, la ora 19:43, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență 112”, despre producerea unui incendiu de vegetație uscată în municipiul Piatra Neamţ, str. Olteniei.

La locul indicat de apelant s-a deplasat un echipaj de pompieri militari cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamţ. Echipajul de pompieri a stins incendiul, în urma căruia au ars aproximativ 20 metri pătraţi vegetaţie uscată.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,foc deschis în spaţii deschise”.

PUBLICITATE