NEAMȚ: Două incendii în 5 minute. Unul, pus intenționat

Astăzi, ca urmare a unui apel la 112, la ora 16:15, pompierii romașcani au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la un adăpost pentru animale din comuna Ion Creangă. 

Pentru localizarea și lichidarea incendiului au intervenit pompierii din cadrul Detașamentului Roman cu două autospeciale de stingere.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta la nivelul acoperișului si într-o încăpere a adăpostului pentru animale,  cu posibilitatea propagării acestuia la locuință.

După stingerea incendiului,  pompierii au stabilit cauza probabilă de producere a incendiului ca fiind fumatul în locuri nepermise.

Au ars aproximativ 50 mp din acoperișul clădirii,  o tonă de plante furajere, 300 kg de grâu și 200 kg de lemne de foc. Nu au fost victime.

La ora 16:20, pompierii romașcani au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la un imobil dezafectat situat pe strada C A. Rosetti din municipiul Roman.

Pompierii din cadrul Detașamentului Roman s-au deplasat la locul solicitării cu o autospecială pentru stingere.

Incendiul se manifesta în două încăperi ale unui imobil dezafectat  existând posibilitatea propagării la alte încăperi și la acoperișul clădirii.

Incendiul a fost localizat și lichidat. Au ars  deșeuri de materiale textile și lemn depozitate de persoane fără adăpost care locuiau temporar în acea clădire.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind acțiunea intenționată.
Nu au fost victime.

PUBLICITATE