NEAMȚ: Două gospodării, afectate de un incendiu (FOTO-VIDEO)

Un incendiu puternic a izbucnit, marți după-amiază, la o casă din localitatea Izvoare – comuna Dumbrava Roşie, în județul Neamț. 

ISU Neamţ a intervenit în primă fază cu trei echipaje de pompieri cu autospeciale de stingere, de la Detaşamentul Piatra-Neamţ, dar s-a decis suplimentarea forţelor de intervenţie cu încă un echipaj cu autospecială de stingere.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Forțele profesioniste de pompieri au fost sprijinite în operațiunile de localizare și lichidare a incendiului și de doi voluntari din cadrul SVSU Dumbrava Roșie.

Lupta cu flăcările puternice a durat aproximativ 3 ore.

Ca urmare a producerii incendiului, au ars acoperișul locuinței pe o suprafață de aproximativ 140 metri pătrați, terasa din lemn cu suprafața de cca. 28 metri pătrați, materialele combustibile depozitate în podul locuinței și tavanul locuinței pe o suprafață de aproximativ 100 metri pătrați.

Flăcările s-au propagat la anexele unui alt proprietar, aflate în imediata apropiere, unde au ars o magazie realizată din lemn pe o suprafață de cca. 20 metri pătrați, 2 metri cubi lemne de foc, un grajd realizat din lemn pe o suprafață de cca. 40 metri pătrați, acoperișul anexei pe o suprafață de aproximativ 60 de metri pătrați și aproximativ 3 metri cubi cherestea depozitată în podul anexei.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,jar (scântei) de la un coș de evacuare a fumului și gazelor fierbinți deteriorat”.

PUBLICITATE