NEAMȚ: Două fetiţe au ajuns cu arsuri grave la spital

O fetiţă în vârstă de doi ani, din comuna Oglinzi, a fost transportată la un spital din Iaşi după ce a suferit arsuri de gradul II şi III pe coapse şi fese.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Conform unui comunicat al Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Neamţ, luni, 28 ianuarie, la ora 14:22, Serviciul de Ambulanță a afost anunțat pentru a interveni în localitatea Oglinzi, unde pacient sex feminin, 2 ani, a suferit arsuri de gradul II – III hemitorace posterior, coapse şi fese.

La caz s-a deplasat un echipaj cu asistent medical care a transportat pacienta la Centrul de Primiri Urgenţe al Spitalului Orășenesc Târgu-Neamţ. De la Târgu-Neamț, pacienta a fost redirecţionată, cu un echipaj cu medic, la Spitalul Sfînta Maria Iaşi.

Este al doilea caz de acest gen petrecut în ultimele zile în Neamţ, după cel al unei fetiţe de doar un an care a suferit, de asemenea, arsuri.

Cazul a fost semnalat duminică, 27 ianuarie, în jurul orei 19:00, în localitatea Sabasa, comuna Borca. Conform SAJ Neamț pacienta a fost transportată şi predată la CPU a Spitalului
Orăşenesc Bicaz cu diagnosticul arsură termică gr. II reg. abdominală, gr. I reg. pulmonară bilaterală, faşa anterioară, coapse bilateral. Din Bicaz, fetița a fost transportată la UPU a Sp. Judeţean de Urgenţă P.
Neamţ.

PUBLICITATE