Neamț: Două accidente de circulaţie produse pe fondul consumului de alcool

În ziua de 04 noiembrie a.c., în jurul orei 18.00 polițiștii Serviciului Rutier Neamț au fost sesizaţi despre faptul că pe DN 15, în localitatea Podoleni a avut loc un accident rutier soldat cu rănirea conducătorului auto.
Din primele cercetări efectuate la fața locului, s-a stabilit că în timp ce un bărbat de 53 de ani, din Piatra Neamț conducea un autoturism pe DN 15, având direcţia de mers Piatra Neamt-Bacău, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și s-a răsturnat în afara părții carosabile.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto, care a fost testat alcoolscopic, rezultatul indicând o valoare de peste 0.40 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Polițiștii continua cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului.
(vezi foto de la accident – AICI)

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Tot sâmbătă, polițiștii rutieri au intervenit în cazul unui accident rutier produs în localitatea Roznov, în urma căruia a fost rănit un căruțaș.
Din primele cercetări se pare că în timp ce un bărbat de 78 de ani conducea un atelaj hipo pe strada Șes Canal din localitatea Roznov, ajuns la intersectia cu strada Șes, nu ar fi acordat prioritate de dreapta unui autoturism condus de către un bărbat de 29 de ani, din Piatra Șoimului.
În urma impactuluia rezultat vătămarea corporală a conducatorului atelajului hipo, care a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgente Neamț.
Conducatorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultatul indicând o valoare de peste de 0.40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cercetările sunt continuate de polițiști pentru savarsirea infractiunilor de vatamare corporala din culpa și conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice.

ALEGE VIAȚA! NU CONSUMAȚI ALCOOL ÎNAINTE DE A CONDUCE UN AUTOVEHICUL
Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reţinut fără drept de circulaţie.
NU FIŢI VICTIMELE ALCOOLULUI!
NU VĂ URCAŢI LA VOLAN ÎN STARE DE EBRIETATE!

PUBLICITATE