NEAMȚ: Dosar penal pentru o femeie care a uitat să spună că a intrat în contact cu o persoană infectată cu COVID 19

Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamț a înregistrat, marți, un dosar penal pentru săvârşirea infracțiunii de „omisiunea declarării unor informații”.

Potrivit procurorilor, la data de 31.03.2020, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț, a fost înregistrat un dosar penal pentru săvârşirea infracțiunii de omisiunea declarării unor informații , prevăzută de art. 352din Codul penal ( articol introdus prin O.U.G. nr. 28/2020 din 18.03.2020)

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Obiectul sesizării se referă la faptul , în data de 25.03.2020, un echipaj de primautor din cadrul I.S.U. PetrodavaNeamț, format din trei subofiţeri, în urma unui apel la S.N.U.A.U. 112, sa prezentat la o adresă din mun. Piatra Neamț, ocazie cu care pacienta, transportată ulterior la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, a omis divulge cadrelor medicale informații esențiale cu privire la posibilitatea de a fi intrat în contact cu o persoană infectată cu COVID 19.

Pentru echipajul de interventie sa dispus măsura izolării la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile

Precizăm că faza de urmărire penală este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumpției de nevinovăție.

PUBLICITATE