NEAMȚ: Dosar penal în cazul bărbatului care și-a legat câinele de maşină şi l-a târât pe drum

Polițiștii nemțeni au deschis un dosar penal în cazul bărbatului care a legat un câine, cu o funie, de mașina pe care o conducea și a târât animalul pe un drum din comuna Agapia.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Neamț (Georgiana Moșu), în urma vizualizării imaginilor apărute în spațiul online, Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Crăcăoani s-au sesizat din oficiu cu privire la comiterea infracțiunii de rănirea sau schingiuirea animalelor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În urma verificării efectuate de polițiști a reieșit că fapta a avut loc în luna august 2018, iar persoana bănuită de comiterea faptei este un bărbat de 59 de ani din Târgu-Neamț.

Animalul se află în viață după ce a fost dus la veterinar.

Conform surselor noastre, bărbatul locuia fără forme legale în comuna Agapia și a încercat să mute animalul de la o locuință la alta. L-a legat de mașină și a încercat să conducă cu o viteză care să-i permită animalului să alerge.

La un moment dat câinele a obosit și a căzut. Bărbatul nu a observat și l-a tras, în continuare, pe partea carosabilă.

După ce a fost atenționat că animalul era târât în urma mașinii, șoferul a luat câinele și l-a transportat la cabinetul medicului veterinar care i-a acordat îngrijirile medicale de specialitate.

PUBLICITATE