NEAMȚ: Donații de artă, la Biblioteca Județeană

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu” Neamț și-a îmbogățit colecția de artă cu trei lucrări de pictură donate, recent, de plasticienii Parasca Agape, Mihai Agape și Arcadie Răileanu.

Prin acest gest, artiștii au dorit să contribuie la creșterea patrimoniului bibliotecii și la menținerea memoriei creației artistice ca semn al legăturii lor cu aceste locuri.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Donația recentă include lucrările „Știma pădurilor“ de Mihai Agape (dimensiuni 60×80 cm, realizată în tehnica ulei pe pânză, în anul 2019), „Familia“ de Parasca Agape (dimensiuni 38×45 cm, realizată în tehnica tempera pe pânză, în anul 2019) și „Toamnă în Carpați“ de Arcadie Răileanu (dimensiuni 50×60 cm, realizată în tehnica acuarelă, în anul 2020).

„Mulțumim și pe această cale artiștilor plastici care expun la Biblioteca Județeană «G.T. Kirileanu» Neamț și, mai mult, lasă, pentru totdeauna, un semn al trecerii lor pe aici!

Mihai Agape, Parasca Agape și Arcadie Răileanu sunt nume adăugate recent în lista care îi cuprinde pe Iulia Hălăucescu, Petru Petrescu, Nicolae Milord, Tereza Gogu, Leta Mironescu, Dan Băjenaru, Mircea Răsvan Ciacâru, Ioan Popei, Dumitru Bezem și alții, aflați deja în colecția de artă a bibliotecii“, a precizat prof. Mihaela Mereuță, director-manager al Bibliotecii Județene „G.T. Kirileanu“ Neamț.

PUBLICITATE