Neamț: Doi tineri s-au răsturnat cu un ATV într-o prăpastie. Au fost găsiți de câinii Salvamont

Sambata, 18 noiembrie, in jurul orei 16:00, unitatea canina a salvamontistilor nemțeni, in timpul unei patrulari, a gasit intamplator in apropierea Statiunii Durau doi tineri din Bucuresti care pierdusera controlul unui ATV si de pe DJ 155f (drum inchis circulatiei si neprotejat cu parapeti) plonjasera, efectiv, intr-o rapa de 15 -20 m.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Erau usor confuzi dar fara afectiuni medicale notabile. Practic, autovehiculul s-a rasturnat pe panta de 30-40 de grade si i-a proiectat pe acestia in lateral unde covorul gros de frunze a tenuat caderea. Acest fenomen, practic, ia salvat pe turisti care altfel ar fi fost prinsi sub utilajul care cantareste 350-400 kg si rezultatul ar fi fost un accident cu traumatisme grave, tipice accidentelor de atv.
ATV-ul a fost extras din padure cu ajutorul troliului din dotarea autospecialei Salvamont.

Drumul 155f (axial) este inchis circulatiei publice pana la reabilitarea lui dar multi conducatori auto ignora semnele de circulatie care interzic accesul. Este bine de stiut ca in cazul unui accident in afara drumurilor publice sau pe drumurile unde accesul este restrictionat asigurarea nu acopera daunele.

Tot ieri, in jurul orei 20:00, personalul bazei de interventie Durau a acordat primul ajutor unei persoane de sex feminin din Iasi care suferise un traumatism usor de membru inferior in timp ce cobara de la Cabana Fantanele.

(comunicat Salvamont Neamt)

PUBLICITATE