NEAMȚ: Doi tineri reținuți după ce au tâlhărit un bărbat

Polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Săvinești au identificat persoanele bănuite de comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată. Cei în cauză au fost reținuți pentru 24 de ore. Bunurile sustrase au fost recuperate de polițiști și restituite persoanei vătămate.

La data de 10 octombrie, în jurul orei 1.00, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Săvineşti au fost sesizaţi de către un bărbat din Zăneşti despre faptul că persoane necunoscute l-au deposedat, prin violență, de portofel.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În urma investigaţiilor efectuate, la aproximativ 10 minute de la sesizare, polițiștii au identificat persoanele bănuite de comiterea faptei, pe care le-au condus la sediul poliției, în vederea audierii.

Din cercetări a reieșit faptul că, în noaptea de 9-10 octombrie, în timp ce doi tineri de 21, respectiv 22 de ani, ambii din Zănești, se aflau pe o stradă din aceeași localitate, ar fi exercitat acte de violenţă asupra unui bărbat de 37 de ani, din Zăneşti, pe care l-ar fi deposedat de portofelul în care se aflau bani și documentele personale.

Bunurile sustrase au fost recuperate de polițiști şi restituite persoanei vătămate.

În urma documentării activității infracționale, tinerii au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore, fiind bănuiți de comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată.

Cei în cauză au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Neamț, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

Pentru a nu deveni victime ale unor astfel de infracţiuni, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Neamț vă recomandă :

• Evitaţi scoaterea la vedere a unor sume mari de bani sau alte bunuri de valoare în locuri publice;

• Nu mergeţi neînsoţit(ă) la casele de schimb valutar sau la bănci pentru depunerea sau retragerea unor sume mari de bani sau alte valori;

• Nu vă lăudaţi la cunoștinţe sau în anumite cercuri de prieteni cu ceea ce aţi realizat pe plan material, pentru ca printre aceştia pot exista persoane care se ocupă cu aşa-numita „vânzare de ponturi”;

• Evitaţi deplasările pe trasee aflate in zone mai puţin circulate: câmpuri, parcuri, şantiere;

• Dacă din diverse motive trebuie să circulaţi după lăsarea întunericului, ocoliţi locurile neiluminate ori in care se află unităţi cu program prelungit sau non-stop, unde se comercializează băuturi alcoolice (restaurante, discoteci);

• Nu vă afişaţi ostentativ cu obiecte de valoare (lănţişoare, brăţări, telefoane) ;

• Nu vă lăsaţi atraşi în locuri dosnice de către indivizi care oferă spre vânzare diverse produse (de obicei mai ieftine).

PUBLICITATE