Neamț: Doi șoferi cu alcool ”la bord”, depistați de polițiștii. S-au ales cu dosar penal

Poliţiştii cercetează un bărbat de 66 de ani, din Roznov şi un altul de 44 de ani, din Târgu Neamţ, pentru infracțiuni la regimul rutier.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

La data de 10 decembrie, un echipaj de poliţie rutieră a depistat şi oprit în trafic, pe DN 15 din oraşul Roznov, un autoturism condus de un bărbat de 66 de ani, care se deplasa din direcția Bacău – Piatra Neamţ.

Conducătorul auto, din Roznov, emana halena alcoolică fapt pentru care a fost testat alcoolscopic, rezultatul indicând o valoare de peste 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Poliţiştii l-au condus pe acesta la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

La aceeaşi dată, în jurul orelor 17.00, poliţiştii Formaţiunii Poliţiei Rutiere din cadrul Poliţiei Oraşului Târgu Neamţ au depistat în trafic un autoturism la volanul căruia se afla un bărbat de 44 ani, care se deplasa pe DJ 157 G din localitatea Răuceşti în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Bărbatul, din Târgu Neamţ, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de peste 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat. Şi în acest caz poliţiştii l-au condus pe acesta la spital, în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

În ambele situaţii, poliţiştii continuă cercetările faţă de conducătorii auto depistaţi, sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice având o alcoolemie peste limita legală.

PUBLICITATE