NEAMȚ: Doi părinți și-au violat și chinuit cumplit copiii

Doi părinți din județul Neamț au fost arestați preventiv după ce și-au violat copiii. Aceștia sunt cercetați și pentru rele tratamente aplicate minorului.

La data de 13 aprilie 2021 procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă judecătoria Piatra Neamţ au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de două persoane:

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS
  • o femeie, în vârstă de 39 de ani, pentru săvârşirea a trei inflacţiuni de rele tratamente aplicate minorului (art. 197 Cod penal), viol în formă continuată (art. 218 alin. 1, alin. 3 lit. a, b, c Cod penal, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal) şi agresiune sexuală în formă continuată  art. 219 alin. 1, alin. 21ii. a, b, c Cod penal cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal)
  • concubinul acesteia, în vârstă de 47 de ani, pentru săvârşirea a trei infracţiuni de rele tratamente aplicate minorului (art. 197 Cod penal) şi agresiune sexuală în formă continuată (art. 219 alin. 1, alin. 2 lit. a, b, c Cod penal cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal).

Acuzaţiile privesc fapte comise în perioada 2014 2020, victimele minore fiind fiul şi fiica inculpatei, în varstă de 13 ani şi 8 ani, respectiv fiul inculpaţilor, în vârstă de 2 ani şi faţă de care s-au dispus măsuri de protecţie socială.

Organele de cercetare penală s-au sesizat din oficiu în condiţiile în care victima infracţiunii de viol, fiul inculpatei, a fugit de la domiciliu, fiind identificat de poliţia implicată în acţiuni de căutare a acestuia.

La data de 13.04.2021 Judecătoria Piatra Neamţ a admis solicitarea Parchetului de luare faţă de inculpaţi a măsurii arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile.

Precizăm că faza de uimărire penală este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumpţiei de nevinovăţie.

PUBLICITATE