NEAMȚ: Doi minori prinși în timp ce se plimbau cu o mașină furată

Polițiștii Secției de Poliție Rurală Săvinești au identificat și reținut doi minori de 16 și 17 ani, bănuiți de comiterea infracțiunilor de furt calificat, distrugere și furt în scop de folosință. Totodată, minorul de 17 ani este cercetat și sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

La data de 5 noiembrie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Bicaz au depistat pe DN 15, în localitatea Bicaz Ardelean, un autoturism ce era dat în consemn ca fiind sustras  din aceeași zi, din localitatea Dumbrava Roșie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Conducătorul auto, un minor în vârstă de 17 ani, din Piatra Neamț, față de care au fost demarate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, precum și un altul de 16 ani, din Dumbrava Roșie, pasager în autoturism, au fost preluați de polițiștii Secției de Poliție Rurală Săvinești și conduși la sediul poliției, în vederea continuării cercetărilor.

Din investigațiile efectuate a reieșit că, în cursul aceleiași zile, în jurul orei 03.00, cei doi ar fi pătruns fără drept în curtea locuinței unei femei de 56 de ani, din Dumbrava Roșie, de unde i-ar fi sustras autoturismul ce se afla parcat.

Polițiștii au extins cercetările și au stabilit faptul că, la data de 4 noiembrie a.c., aceștia ar fi distrus sistemul de închidere al porților de acces în curtea imobilului unui bărbat de 63 de ani, din Dumbrava Roșie și totodată, i-ar fi sustras cheia de contact din autoturism.

În urma documentării activității infracționale, cei doi au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind cercetați sub aspectul comiterii infracțiunilor de furt calificat, distrugere și furt în scop de folosință.

Astăzi, minorii urmează să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

PUBLICITATE