NEAMȚ: Elevi din Neamț, rezultate notabile la Olimpiada Naţională Ştiinţele Pămîntului

Doi elevi din Neamț au obținut rezultate notabile la ediţia a XXIII-a a Olimpiadei Naţionale Interdisciplinare Ştiinţele Pămîntului, care s-a desfăşurat în perioada 1-4.02.2019, la Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava, notează un comuniat al Inspectoratului Şcolar Judeţean Neamţ.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Ediția a XXIII-a  a acestui concurs s-a  desfășurat în perioada 1-4.02.2019, la Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava. Au participat 108 elevi din clasele a IX-a – a XII-a, din întreaga țară.

Elevii participanți au susținut, pentru fiecare disciplină de învățământ (biologie, chimie, fizică și geografie), o probă teoretică scrisă și o probă practică.

Județul Neamț a fost reprezentat de Miron Raluca Andreea, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național ”Petru Rareș” Piatra Neamț și Popescu Alexandru Nicolae, elev în clasa a XII-a la Colegiul Național de Informatică Piatra Neamț.

Cei doi elevi care au reprezentat județul Neamț au avut rezultate bune. Miron Raluca Andreea a obținut Medalia de bronz, acordată de Societatea Română de Fizică (profesor îndrumător Grigoruță Oniciuc), respectiv  Premiul special, acordat de Societatea de Geografie din România (profesor îndrumător,  Alexandru Iacob).

Popescu Alexandru Nicolae  a obținut, la disciplina biologie,  al IV-lea punctaj la proba teoretică scrisă (profesor îndrumător Alina Sauciuc).

Felicitări elevilor și profesorilor îndrumători! – notează ISJ Neamț

PUBLICITATE