NEAMȚ: Doi bărbați, dosare penale pentru 29 de lame de drujbă vândute

29 de lame de motoferăstrău mecanic deținute de doi bărbați care nu erau avizați sau autorizați  legal de un furnizor sau distribuitor al mărcilor în cauză, au fost confiscate de polițiști.

La data de 22 noiembrie, polițiștii Serviciului de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț au depistat un bărbat de 40 de ani, din Răucești, care deținea, în vederea comercializării, în piața din Borca, mai multe lame de motoferăstrău mecanic, fără a fi avizat sau autorizat legal de un furnizor sau distribuitor al mărcilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Întrucât nu au fost identificate contracte de licență cu titularii dreptului de proprietate intelectuală asupra mărcilor înregistrate, 18 lame de motoferăstrău mecanic au fost ridicate, în vederea confiscării.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bicaz.

***

În cursul aceleași zile, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bicaz au depistat în piața din localitatea Borca un bărbat de 37 de ani, din Timișești, care deținea, în vederea comercializării, 11 lame de motoferăstrău mecanic.

În urma verificărilor efectuate, polițiști au stabilit că persoana identificată nu deținea documente legale de provenienţă pentru produsele comercializate, bunurile fiind ridicate în vederea confiscării.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare.

Aducem în atenție opiniei publice faptul că, în conformitate cu art. 102, lit. b) din Legea 84/1998 constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, punerea fără drept în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate. 

PUBLICITATE