NEAMȚ: Doar 34% din personalul medical din spitale este vaccinat

De la începutul Campaniei de vaccinare au fost administrate 141.710 doze de vaccin, din care 62.778 cu doza a 2-a.

Conform Registrului Electonic de Vaccinări, 78.055 persoane cu domiciliul în județul Neamț sunt vaccinate anti-COVID cu schemă completă. 41,52 % dintre acestea locuiesc în mediul rural.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Au fost raportate 52 de reacții adverse locale și generale, care fac parte din categoriile frecvente și foarte frecvente.

În 80 de cabinete ale medicilor de familie au fost vaccinate până în acest moment 7.098 persoane cu vaccinul Johnson& Johnson și 6 persoane cu doza 1 din vaccinul Pfizer.

4.313 persoane au fost vaccinate in mediul rural, în 50 de cabinete de medicina de familie.

În perioada 16 – 23 iulie au fost administrate 2.622 de doze de vaccin. 2.000 persoane au fost vaccinate cu doza 1 și 622 cu doza de rapel. 1.472 persoane au fost vaccinate cu produsul Johnson&Johnson. 676 dintre acestea au fost vaccinate în 45 de cabinete medicale de familie.

Nu au fost raportate reacții adverse.

Dintr-o statistică, realizată la nivelul Direcției de Sănătate Publică Neamț, privind statusul vaccinal din unitățile sanitare cu paturi, de stat, a reieșit faptul că în aceste unități 34% din personal este vaccinat cu schemă completă.

Sunt vaccinați 64% din medicii și 36,5 % din asistenții medicali angajați în aceste unități.

Conform Registrului Electonic de Vaccinări, 3.169 de persoane care își desfăsoară activitatea în domeniul sănătate și social sunt vaccinate, împotriva covid-19, cu schema completă.

În județul Neamț sunt operaționale 17 centre de vaccinare fixe, al căror program de lucru a fost adaptat în funcție de numărul de programări și activitatea echipelor mobile.

105 medici de familie au încheiat contracte cu CAS Neamț pentru vaccinarea anti-covid.

Au fost organizate 2 centre de vaccinare temporare, în care vă puteți vaccina, fără programare, cu Pfizer sau Johnson& Johnson:

  • Piatra Neamț – Kaufland Obor, la fiecare sfârșit de săptămână, în intervalul orar 9.00-21.00,
  • Roman – Piața Mare, de luni până vineri în intervalul orar 7.00-11.00 și la fiecare sfârșit de săptămână, în intervalul orar 8-14.

De asemenea, sunt deschise și 2 centre de vaccinare drive-thru, în care vă puteți vaccina, în mașină, fără programare, cu Pfizer sau Johnson& Johnson:

  • Piatra Neamț – parcarea Shopping City Piatra Neamț din Bd-ul Decebal, Nr. 79
  • Roman – parcarea Roman Value Centre din str. Mihai Viteazul, nr. 3.

Din data de 31 iulie Centrul de vaccinare drive-thru din Roman va funcționa în Parcul Municipal Roman, lângă Muzeul de Științe ale naturii.

Vaccinul Johnson&Johnson este disponibil în toate centrele de vaccinare Pfizer, Moderna, AstraZeneca și la medicii de familie.

În cabinetele medicilor de familie, vă puteți vaccina și cu vaccinul Pfizer.

Reamintim faptul că începând din 2 iunie 2021, in toate centrele de vaccinare cu produsul Pfizer pot fi vaccinați copii cu vârste între 12 și 15 ani.

Vă puteți vaccina și fără programare. Persoanele programate au prioritate. Dacă doriți să vă vaccinați la cabinetul medicului de familie, vă rugăm să îl contactați pentru programare.

Veți prezinta actul de identitate sau a certificatului de naștere. În cazul minorilor este obligatorie acordarea consimțimântului informat de către părinți sau de către tutorele legal.

PUBLICITATE