NEAMȚ: Directoare demisă de ministrul Educaţiei după scandalul sexual de la liceul „Dimitrie Leonida”

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, astăzi, că directoarea care i-a luat apărarea profesorului din Neamţ care a cerut poze nud unei eleve a fost demisă.

„I-a fost cerută demisia doamnei director adjunct care a încercat să ia apărarea acestui cadru didactic.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Demisia produce efecte începând de astăzi. Doamna director adjunct Mihaela Zachman – care  nu a considerat că este o problemă suficient de gravă – nu mai este director adjunct.

În acelaşi timp, cercetarea disciplinară continuă şi se vor lua măsuri pe care le vom urmări îndeaproape.

Repet: toleranţă zero pentru astfel de situaţii”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Digi24.

Totodată, polițiștii din cadrul Poliției Piatra Neamț s-au sesizat din oficiu și au început cercetările în scandalul sexual de la Liceul „Dimitrie Leonida” din Piatra-Neamț. (vezi articolul AICI)

Reamintim că în spațiul public au apărut mesajele schimbate între eleva de liceu și profesorul de matematică care îi făcea avansuri sexuale, prin intermediul Riseproject, care a documentat acest caz. (VEZI ARTICOLUL AICI)

După apariția scandalului, Inspectorul Școlar General, Mihai Obreja, a considerat că acesta nu este un „scandal sexual” și a declarat pentru stiripiatraneamt.ro că: „pare mai degrabă o discuție între doi oameni care se cunosc bine și își aruncă unul altuia reproșuri.”

PUBLICITATE