NEAMȚ: Din nou cozi la podul de la Preluca (FOTO)

Reluarea lucrărilor la cunoscutul „pod de la Preluca” se lasă, din nou, cu circulație îngreunată. Un cititor ne-a trimis astăzi, în jurul orei 18:00, imagini în care se poate observa coada de mașini din zona respectivă.

Reamintim că Direcția Regională de Drumuri și Poduri a reluat de luni, 27 mai, lucrările la podul de pe DN15, km 302+570, peste pârâul Secu, între localitățile Vaduri și Preluca (județul Neamț).

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Potrivit comunicatului DRDP, lucrările sunt executate de SC C-ON Trust Engineering SRL Bacău, sub supravegherea DRDP Iași. În conformitate cu proiectul aprobat, se va efectua îndepărtarea straturilor asfaltice şi refacerea căii de rulare pe partea stângă (aval) a podului.

Având în vedere normele tehnice în vigoare şi proprietăţile materialelor utilizate, lucrările vor dura 36 de zile, în funcţie de condiţiile atmosferice.

Durata este determinată în special de timpul de întărire a betonului din placa de suprabetonare (28 de zile).

Mai menționăm că, în această perioadă, au fost efectuate o serie de încercări pe structura podului, solicitate de către Inspecția de Stat în Construcții.

Odată cu reluarea lucrărilor, circulaţia pe acest obiectiv se va efectua pe o singură bandă, alternativ, pe ambele sensuri.

Traficul în zonă va fi semnalizat corespunzător şi semaforizat, pentru un nivel maxim de siguranţă şi confort.

Cu această ocazie, DRDP Iași face apel la înțelegere din partea conducătorilor auto pentru disconfortul creat în trafic, cu recomandarea de a circula cu atenție și cu respectarea semnalizării impuse în zona afectată de lucrări.

PUBLICITATE