Neamț: DGASPC caută asistenți maternali. Salariul brut de până la 5000 lei

Mulți copii din Neamț aflați în situații dramatice – neglijați, abuzați sau părăsiți de propriii lor părinți – ajung lunar în grija statului și, cel mai adesea, ajung în familiile asistenților maternali. Astfel, acești copii au parte în sfârșit de grija și atenția necesară și pot să se simtă în siguranță alături de „părinții“ de profesie. 

Din păcate însă, numărul asistenților maternali este în scădere în ultima perioadă din cauza pensionărilor sau a problemelor medicale, motiv pentru care DGASPC Neamț lansează o nouă sesiune de recrutare în vederea angajării de asistenți maternali.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Activitatea este una de recrutare întrucât nu toate persoanele care își depun dosarele pentru a deveni asistenți maternali profesioniști îndeplinesc cerințele, cei mai mulți fiind respinși după evaluările psihologice.

În aceste condiții, toți cei care iubesc copiii, care își doresc un serviciu stabil și sigur, la domiciliu și retribuit cu sume ce pot ajunge la 5.000 de lei brut sunt așteptați să depună cereri la sediul DGASPC Neamț. 

Condițiile care trebuie îndeplinite de solicitanți:

  • să fi absolvit minimum 10 clase şi o şcoală profesională 
  • să deţină o locuinţă decentă pentru nevoile unui copil
  • să nu aibă cazier judiciar
  • să nu fie decăzuți din drepturile părinteşt
  • să nu aibă boli cronice transmisibile. 

Dacă sunt îndeplinite aceste condiţii, solicitanții vor fi evaluaţi  psihologic de către specialiştii DGASPC, după care vor urma cursuri gratuite de formare. 

Această sesiune de recrutare este parte a proiectului cu finanţare europeană ”TEAM-UP” iniţiat de  Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii la nivel naţional în parteneriat cu toate direcţiile pentru protecţia copilului cu scopul creşterii calităţii sistemului de asistenţă socială şi a numărului de asistenţi maternali la nivelul comunităţii.

La data de 30 octombrie 2020 în evidenţele DGASPC Neamţ erau 400 de asistenţi maternali profesionişti care aveau în grijă 509 copii cu măsură de protecţie. 

Persoanele interesate pot solicita informaţii suplimentare la sediul DGASPC Neamţ, din Piatra Neamţ, str. Alexandru cel Bun, nr. 11, la telefon: 0727227196 sau pe adresa de e-mail: [email protected].

PUBLICITATE