Neamț: Date șocante în cazul nou-născutului decedat. Mama nu știa că este însărcinată

Date șocante în cazul nou-născutului decedat din comuna Trifești. Conducerea Spitalului Roman spune că sarcina femeii din Trifești nu era luată în evidență iar femeia a declarat „că nici măcar nu știa că este însărcinată”. – conform romanulfinanciar.ro

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Surprinzător pentru personalul medical de la Spitalul Roman este că femeia nu se află la prima naștere, această având 10 copii.

Conducerea unității medicale din Roman afirmă că femeia este stabilă și se simte bine. I-a fost administrat tratament specific și dacă toate merg bine, zilele următoare va fi externată. – mai scrie sursa citată

Reamintim că sâmbătă, 5 ianuarie, o femeie a născut acasă, însă la scurt timp pruncul a decedat. La fața locului a ajuns un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Neamț care a constatat decesul nou-născutului.

Se pare că bebeluşul ar fi decedat după ce mama lui a născut acasă, din picioare, iar nou-născutul a căzut în cap pe podea şi a fost şi strangulat de cordonul ombilical.

Conform Serviciului de Ambulanță Județean Neamț, incidentul a fost anunțat în jurul orei 9:30, în localitatea Trifești. Echipajul de pe ambulanță au găsit bebelușul decedat cu, traumatism cranio-cerebral deschis, craniu posterior zdrobit, glob ocular ieșit din orbită, circulară de cordon ombilical.

La caz s-a deplasat un echipaj cu medic, nou-născutul fiind preluat de un echipaj al IML.

Mama, în vârstă de 43 ani, a fost transportată la spital cu diagnostic: lehuzie precoce, HTA puseu, obezitate.

Se efectuează cercetări de către o echipă condusă de un procuror criminalist sub aspectul comiterii infracţiunii de lovire sau vătămări cauzatoare de moarte”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, Robert Costan.

PUBLICITATE