NEAMȚ: Date din anchetă în crima de la Spitalul Județean din Piatra-Neamț

ACTUALIZARE: NEAMȚ: Crima din Spitalul Județean, în imagini (FOTO-VIDEO)

Directorul de îngrijiri medicale al Spitalului Județean de Urgenţă din Piatra-Neamţ, Anca Daniela Patriche, a fost înjunghiată mortal, vineri (10 ianuarie) de soțul ei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Neamţ, vineri, la ora 16.00, un apel la „112” a anunţat faptul că o femeie a fost înjunghiată la Spitalul Judeţean de Urgență din Piatra-Neamţ.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Din verificările preliminare efectuate, a reieșit că un bărbat în vârstă de 50 de ani, din Piatra-Neamț, și-ar fi înjunghiat soția în vârstă de 49 de ani.

Persoana bănuită de comiterea faptelor se află în custodia polițiștilor.”- ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

Ancheta a fost preluată de către un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț.

A fost înjunghiată în cabinetul dumneaei de la etajul II din cadrul Spitalului Județean.

Se pare că o persoană a pătruns în cabinet, s-a baricadat înăuntru și, din păcate, a înjunghiat-o.

S-au efectuat manevre de resuscitare care nu au avut succes”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Neamț, Victor Marghidan.

Conform primelor date din anchetă, între cei doi ar fi un conflict mai vechi.

Pe fondul consumului de băuturi alcoolice, bărbatul a început să devină mai agresiv, motiv pentru care femeia a intentat acțiune de divorț.

În momentul în care soțul a aflat acest lucru, victima a fost nevoită să părăsească domiciliu și să se mute în oraș, într-o locuință închiriată.

Soțul a început să o urmărească, să o hărțuiască, iar discuțiile aprinse dintre ei (conform martorilor) au dus la o atitudine violentă din partea lui.

Astăzi, în jurul orei 15:30, bărbatul a pătruns în incinta Spitalului Județean de Urgență din Piatra-Neamț, s-a deplasat la biroul femeii, a scos un cuțit (pe care-l avea asupra lui), a înjunghiat-o în zona gâtului și în zona interscapulară.

După crimă, a părăsi biroul și a fost reținut de către agenții de pază.

Victima a fost dusă în Secţia de Terapie Intensivă, însă după aproximativ o oră, în ciuda eforturilor colegilor de a o resuscita, s-a declarat decesul.

Anca Patriche tocmai fusese numită Director de îngrijiri medicale al spitalului în urmă cu două zile, după un concurs la care obţinuse un punctaj aproape de maximum.

PUBLICITATE