NEAMȚ: Date din anchetă în cazul bărbatului care și-a înjunghiat soția și fiicele. Ce a declarat procurorilor

Bărbatul care și-a înjunghiat soția și fiicele sâmbătă, 6 noiembrie, într-un apartament din municipiul Roman, a fost reținut și propus pentru arestare preventivă Tribunalului Neamț.

Individul este cercetat pentru comiterea a trei infracțiuni: o infracțiune de omor calificat și două infracțiuni de tentativă de omor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ, Marius Ianuș, din datele de anchetă a rezultat următoarea situație de fapt:

În dimineața zilei de 6 noiembrie 2021, ora 7:30, agresorul se afla în locuința sa din municipiul Roman, împreună cu ceilalți membri ai familiei sale respectiv soția, un copil minor în vârstă de 9 ani și două fetițe gemene în vârstă de 2 luni și 24 de zile.

„În mod intempestiv, inculpatul s-a înarmat cu un cuțit de bucătărie și a atacat-o pe soția sa care se afla în pat cu una dintre fetițele gemene, dormind.

A lovit-o în zona gâtului, cauzându-i mai multe leziuni și pe restul corpului, infracțiune care a fost calificată sub aspectul tentativei de omor calificat.

După agresarea soției, aceasta a reușit să ducă o luptă cu inculpatul și a reușit, de asemenea, să fugă din apartament, alertând cu voce tare vecinii de bloc.

Soțul a rămas în apartament împreună cu cele două fetițe, asupra cărora a exercitat acțiuni violente cu același cuțit de bucătărie.” – a spus Marius Ianuș

În urma loviturilor, una dintre victime a decedat la scurt timp, iar cea de-a doua fetiță se află sub îngrijiri medicale, suferind mai multe plăgi înjunghiate la nivelul corpului.

„Deoarece agresorul prezenta urme de violență, în cadrul anchetei s-a conturat suspiciunea că acesta, după săvârșirea infracțiunilor pe care vi le-am descris anterior, ar fi încercat să se sinucidă, motiv pentru care s-a dispus examinarea medico-legală a acestuia, urmând ca rezultatele să fie comunicate în timp util.

Agresorul a fost audiat, acesta a recunoscut săvârșirea faptelor descrise anterior, declarând, nuanțat, modalitatea în care s-a derulat tot acest înreg eveniment invocând faptul, și aici citez din declarația lui, că «mintea i-a fost întunecată, asupra lui s-au acumulat mai multe presiuni psihice generate de soție, soacră și cumnată, precum și problemele legate de serviciu». – a mai declarat purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ

Individul nu are antecedente psihiatrice, nefiind înregistrat ca o persoană cu tulburări psihice.

În acest moment, dosarul cauzei va fi înaintat Tribunalului Neamț care va supune de zbaterii propunerea de arestare preventivă formulată în cauză.

Fetița înjunghiată a fost transportată la cu elicopterul la Spitalul Sfânta Maria Iași, clinica de chirurgie pediatrică, pentru intervenţie chirurgicală. În această dimineață, potrivit unor surse medicale, fetița avea o evoluție predictibilă în context postoperator fară a dezvolta complicații postoperatorii precoce. Rămâne în stare gravă cu necesar de suport ventilator.

PUBLICITATE