NEAMȚ: Date din anchetă în cazul bărbatului care și-a înjunghiat soția și fiicele. Ce a declarat procurorilor

Bărbatul care și-a înjunghiat soția și fiicele sâmbătă, 6 noiembrie, într-un apartament din municipiul Roman, a fost reținut și propus pentru arestare preventivă Tribunalului Neamț.

Individul este cercetat pentru comiterea a trei infracțiuni: o infracțiune de omor calificat și două infracțiuni de tentativă de omor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ, Marius Ianuș, din datele de anchetă a rezultat următoarea situație de fapt:

În dimineața zilei de 6 noiembrie 2021, ora 7:30, agresorul se afla în locuința sa din municipiul Roman, împreună cu ceilalți membri ai familiei sale respectiv soția, un copil minor în vârstă de 9 ani și două fetițe gemene în vârstă de 2 luni și 24 de zile.

„În mod intempestiv, inculpatul s-a înarmat cu un cuțit de bucătărie și a atacat-o pe soția sa care se afla în pat cu una dintre fetițele gemene, dormind.

A lovit-o în zona gâtului, cauzându-i mai multe leziuni și pe restul corpului, infracțiune care a fost calificată sub aspectul tentativei de omor calificat.

După agresarea soției, aceasta a reușit să ducă o luptă cu inculpatul și a reușit, de asemenea, să fugă din apartament, alertând cu voce tare vecinii de bloc.

Soțul a rămas în apartament împreună cu cele două fetițe, asupra cărora a exercitat acțiuni violente cu același cuțit de bucătărie.” – a spus Marius Ianuș

În urma loviturilor, una dintre victime a decedat la scurt timp, iar cea de-a doua fetiță se află sub îngrijiri medicale, suferind mai multe plăgi înjunghiate la nivelul corpului.

„Deoarece agresorul prezenta urme de violență, în cadrul anchetei s-a conturat suspiciunea că acesta, după săvârșirea infracțiunilor pe care vi le-am descris anterior, ar fi încercat să se sinucidă, motiv pentru care s-a dispus examinarea medico-legală a acestuia, urmând ca rezultatele să fie comunicate în timp util.

Agresorul a fost audiat, acesta a recunoscut săvârșirea faptelor descrise anterior, declarând, nuanțat, modalitatea în care s-a derulat tot acest înreg eveniment invocând faptul, și aici citez din declarația lui, că «mintea i-a fost întunecată, asupra lui s-au acumulat mai multe presiuni psihice generate de soție, soacră și cumnată, precum și problemele legate de serviciu». – a mai declarat purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ

Individul nu are antecedente psihiatrice, nefiind înregistrat ca o persoană cu tulburări psihice.

În acest moment, dosarul cauzei va fi înaintat Tribunalului Neamț care va supune de zbaterii propunerea de arestare preventivă formulată în cauză.

Fetița înjunghiată a fost transportată la cu elicopterul la Spitalul Sfânta Maria Iași, clinica de chirurgie pediatrică, pentru intervenţie chirurgicală. În această dimineață, potrivit unor surse medicale, fetița avea o evoluție predictibilă în context postoperator fară a dezvolta complicații postoperatorii precoce. Rămâne în stare gravă cu necesar de suport ventilator.