NEAMȚ: Dansatorii nemțeni de la Ray’s Dance, selectați în lotul național de dans sportiv

  • “Dansul este arta care îmbină muzică, cuvânt, expresie şi culoare, o artă complexă care te poate emoţiona şi care te poate face să visezi în mod divers faţă de alte manifestări artistice.” (Gh. Iancu).

Dupa rezultate de exceptie inregistrate la Campionatul National de Dans Sportiv si Campionatul National de 10 Dansuri si Tineret 21 – Standard si Latino, patru perechi de dansatori de la Ray’s Dance din Piatra Neamt au fost selectate in Lotul national de dans sportiv.

Clasarea pe primul loc si castigarea titlului de Campioana nationala la clasa OPEN 6-9 ani de catre perechea TOMA DARIUS – DEDIU ALESSANDRA MARIA la Campionatul National de Dans Sportiv care a avut loc la Brasov in luna martie a acestui an si un merituos loc 2 si vicecampioana la clategoria 6-9 ani la Campionatul National de 10 Dansuri si Tineret 21 – Standard si Latino a facut ca acesta pereche sa se alature Lotului national.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Cu un senzational loc 2 la clasa Open Standard 6-11 ani, fiind singura pereche nemteana care a urcat pe un podium international, la WDSF OPEN LATIN & STANDARD JUVENILE – PIEVE DI CENTO(BOLOGNA) -ITALIA si un loc 6 la categoria Open Latino 6-11 ani, in cadrul aceleiasi competitii din martie 2019, perechea SABIN ALEXANDRU MARIAN si ROIBU IASMINA-ANIELA-ANDREEA a convins Federatia Romana de Dans Sportiv sa o selecteze in faimosul Lot National de dans sportiv.

La cele de mai sus se adauga un sfarsit de an 2018 incheiat cu clasarea pe locul 2 al podiumului la Cupa Romaniei, campionat national de dans sportiv desfasurat la Braila, la clasa E 6-11 ani , sectiunile Standard si Latino, precum si un inceput de an competitional 2019, finalisti, locul 5 la Basic Standard 6-11 ani si locul 7 la Basic Latino 6-11 ani, in cadrul Campionatului international WDSF DanceMasters & 2019 GrandSlam Series – Bucuresti si clasarea pe locul 1 la clasa D, locul 3 la Open Basic Standard 10-11 ani si locul 5 la Open Basic Latino 10-11 ani la un alt concurs desfasurat in afara granitelor tarii noastre, TANDEM DANCE CUP 2019 – Chisinau, Republica Moldova.

Dansand peste 30 de dansuri la Campionatul National de 10 Dansuri si Tineret 21-Standard si Latino desfasurat la Piatra Neamt, Alexandru si Iasmina s-au calificat in finala de 10 Dansuri la categoria 10-11 ani , urcand si pe prima treapta a podiumului la clasa D categoria 10-11 ani in cadrul aceluiasi concurs.

In iunie, acestia au confirmat din nou, clasandu-se pe locul 3 la Open Standard Juvenile 2 si locul 5 la Open Latino la campionatul  international WDSF Bacau Dance Open.

RASPOPA CODRIN ANDREI si PASCAU ANDREEA ALESIA reprezinta a treia pereche desemnata a face parte din elita dansului sportiv din Romania. Cu un loc 1 la Basic Standard Junior 1 la Campionatul international WDSF DanceMasters & 2019 GrandSlam Series – Bucuresti si un alt loc 1 la Clasa Open Basic Standard 12-13 ani si o clasare in finala Campionatului National de 10 Dansuri si Tineret 21-Standard si Latino precum si doua locuri 1 la Basic Standard 12-13 anisi  la Open Standard 12-13 ani si un loc 4 la Open Latino la internationalul WDSF Bacau Dance Open si-au asigurat accesul in cadrul lotului reunit.

La toate acestea a contribuit si clasarea in finala la Open Standard la Campionatul International CODREANCA 2019, concurs desfasurat in luna mai la Chisinau.

Nu mai putin importanta este si prestatia perechii STURZU STEFAN CRISTIAN – TAPUC DELIA ELENA care s-a clasat pe primul locul la sectiunea Standard Tineret &Adulti , au urcat pe locul 6 la CN Under 21 si au fost semifinalisti in cadrul Campionatului National de 10 Dansuri si Tineret 21-Standard si Latino,  fiind a patra pereche prezenta in Lotul national al Romaniei.

Trebuie retinut faptul ca aceasta  onoare de a fi selectati in randul celor mai bune perechi de dansatori sportivi din tara vine in urma unor rezultate foarte bune obtinute prin multa munca, desfasurata aproape zilnic, acesti sportivi neavand parte, uneori, nici de week-end-uri sau vacante.

Efortul sustinut, implicarea, daruirea coroborate cu bucuria, implinirea, suferinta, fericirea dar si lacrimile fac din acesti copii mesagerii judetului Neamt in acest sport plin de eleganta si gratie.

Alaturi de antrenorii Ray’s Dance – Andrei Scrab, Dorel Bagiu, Andreea Scrab, acesti minunati zburatori ai ringului de dans vor reprezenta cu mandrie dansul sportiv nemtean la competitiile internationale.

Pregatirea sportivilor clubului in cadrul Lotului national de dans sportiv al Romaniei ce se va reuni la Reghin se face pentru participarea la concursurile ce fac parte din calendarul competitional aprobat de Federatia Nationala de Dans Sportiv si Federatia Internationala de Dans Sportiv, in special participarea la Campionatul Germaniei – GERMAN OPEN ce se va desfasura in perioada august 2019 in Stuttgard-Germania.

Internațional German Open Championship 2019 Stuttgart este considerat cel mare si cel mai puternic concurs international de dans sportiv, la care vor participa aproximativ 5000 de perechi din toata lumea si, la care, vor participa si cele patru perechi nemtene, reprezentand Romania.

PUBLICITATE