Neamț: Cum se circulă pe drumurile naționale din Moldova

Lucrătorii DRDP Iași au lucrat în regim de permanență în perioada Crăciunului și a Anului Nou, pentru menținerea la un nivel de viabilitate optim a carosabilului și asigurarea unui trafic rutier în siguranță. În aceste condiții, în bazele de deszăpezire au fost pregătite de intervenție 427 de autoutilaje. – informează Direcția de Drumuri și Poduri (DRDP).

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Pe fondul vremii favorabile și a temperaturilor pozitive, pe unele sectoare am intervenit inclusiv cu lucrări de reparații cu mixtură stocabilă, pretabilă reparațiilor asfaltice în sezonul rece.

De asemenea, DRDP Iași a reacționat prompt pentru degajarea carosabilului și reluarea traficului în regim normal, în urma accidentelor rutiere petrecute pe drumurile naționale.

La momentul de față, circulația pe drumurile naționale din zona Moldovei se desfășoară normal, fără probleme cauzate de starea carosabilului sau a vremii.

Carosabilul este umed cu zăpadă frământată în strat de 0-1 cm pe DN 17A (Vatra Moldoviței – Sucevița) și DN 18 (Șesuri – Cârlibaba), umed în județul Botoșani, cu tendință de formare a poleiului în zona Darabani, respectiv umed în restul regiunii.

Pe timpul nopții de 2/3 ianuarie, la nivelul DRDP Iași s-a acționat cu 79 autoutilaje și s-au răspândit 231 tone material antiderapant.

Cerul este acoperit, cu ninsori slabe în zona de munte a județului Suceava, dar și în județele Iași și Vaslui.

Temperatura aerului este cuprinsă între -4°C la Bârlad și 4°C la Piatra Neamț.
În continuare, recomandarea DRDP Iași pentru conducătorii auto este cea de prudență în trafic, cu informarea prealabilă în privința condițiilor de drum și a condițiilor meteo.

Pentru informații privind starea drumurilor naționale din zona Moldovei, DRDP Iași stă la dispoziția participanților la trafic prin Dispeceratul său deschis în regim de permanență – tel. 0232/213168. Informații actualizate despre starea vremii și a carosabilului pot fi obținute și de la Dispeceratul CNAIR, la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, precum și de pe paginile noastre web, www.drdpiasi.ro, respectiv www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situația Drumurilor Naționale.

sursa: DRDP Iași
PUBLICITATE