NEAMȚ: Cum operau tâlharii din Neamț. Îi legau pe bătrâni, îi amenințau…

Trei suspecţi ai mai multor tâlhării au fost prinşi în urma unei acţiuni ce a avut loc în noaptea de duminică spre luni.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Surse judiciare ne-au declarat că ar fi vorba despre trei indivizi, bănuiți de comiterea a 5 tâlhării. Două dintre ele au avut loc azi-noapte, în localitățile Dulcești și Gura-Văii (comuna Girov). Celelalte 3 tâlhării au fost comise, săptămâna trecută, în localităţile Poiana Teiului, Pângăraţi şi Bârgăoani.

Se pare că indivizii operau după un plan bine pus la punct. Intrau, cu cagule pe față, în casa bătrânilor, îi legau și îi amenințau până când aflau unde au ascunși banii și bijuteriile. Dacă victimele refuzau, cei trei foloseau forța. Din fericire, nicio persoană nu a fost ucisă.

Cei trei suspecți sunt: un bărbat de 22 ani, din Piatra-Neamţ, (conform unor surse era dat în urmărire naţională  pentru tâlhărie) şi doi fraţi de 24 şi 30 ani, din judeţul Bacău (ambii având antecedente penale).

Azi-noapte, după ce au intrat peste două familii de bătrâni din localitățile Dulcești și Gura-Văii, polițiștii au fost sesizați de una dintre victime și au creat un filtru rutier, mașina în care se aflau cei 3 fiind oprită, în jurul orei 1:00, pe drumul dintre Piatra-Neamț și Roman. Deși au încercat să fugă, indivizii au fost prinşi de poliţişti şi jandarmi.

Tânărul de 22 de ani, din Piatra-Neamț, avea asupra lui suma de 2.800 lei (furată de la o familie de bătrâni din Girov) iar în mașină, polițiștii au găsit 5.000 lei şi bijuterii din aur (furate de la o familie de bătrâni din Dulceşti).

Cei trei suspecţi vor fi prezentaţi judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

PUBLICITATE