Neamț: CRIMĂ în județul Neamț. Bătrân omorât în bătaie de 3 puști

Crimă în județul Neamț. Un bătrân de 73 de ani a fost omorât în bătaie de 3 puști cu vârste între 17 și 18 ani. Totul a avut loc joi, 11 octombrie, după ora 22:00, în locuința bătrânului din comuna Secuieni.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Conform anchetatorilor, fiul victimei a anunțat duminică, 14 octombrie, că și-a găsit tatăl decedat în locuința din comuna Secuieni. După efectuarea necropsiei s-a constatat că moartea a fost violentă și s-a datorat multiplelor leziuni suferite prin loviri repetate, stabilindu-se o legătură directă între lovituri și deces.

Echipa de investigații a identificat cei trei autori, doi tineri de 18 ani și unul de 17 ani, toți din Secuieni. Aceștia ar fi intrat în locuința victimei pe 11 octombrie, după ora 22:00, pentru a tâlhări bătrânul. Au agresat victima, i-au produs leziunile care au condus la deces, după care au părăsit locuința fără a găsi și a sustrage bunuri sau bani.

Fața de cei trei a fost luată măsura reținerii pentru infracțiunea de omor calificat, urmând a fi prezentați Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț pentru emiterea mandatului de arestare preventivă.

Inițial, colegii mei au demarat cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă. În urma extinderii cercetărilor și a apariției de noi probe, încadrarea juridică a faptei a fost schimbată din ucidere din culpă în omor calificat și tîlhărie calificată. Cercetările sunt continuate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț. – ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț, Robert Costan

PUBLICITATE