Neamț: Copil decedat într-o salvare fără medic în timp ce era transferat către un spital din Iași

Un copil de doi ani, cu o gravă afecțiune neurologică, a decedat la începutul acestei luni, în timp ce era tranferat de la Spitalul Județean de Urgență (SJU) din Piatra-Neamț către un spital din Iași.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Din primele informații, medicii SJU Piatra-Neamț au solicitat o ambulanță fără medic pentru transferul copilului. Pe drum, a făcut stop cardio-respirator iar cei de pe ambulanță au solicitat un echipaj cu medic de la Iași. Din păcate, în ciuda încercărilor de a-i salva viața, a decedat.

Este vorba despre un copil cu probleme din naștere (hidrocefalie și multiple alte complicații). A fost internat la Pediatrie și a început să facă convulsii, pe care nu le-ar fi avut înainte. Au cerut, pe 5 martie, tranferul către Iași. ” – ne-a declarat directorul Spitalului Județean de Urgență din Piatra-Neamț, dr. Cristina Iacob Atănăsoaie

Este vorba despre o fetiță din Dochia, cu probleme de sănătate. Avea o perioadă de când stătea în Pediatrie (aproape o săptămână). Pe data de 5 martie s-a făcut solicitare pentru un echipaj cu asistent medical, pentru un transfer la Iași. A fost trimis un echipaj cu asistent iar la Târgu-Frumos starea pacientei s-a degradat iar asistenta de pe echipajul SAJ Neamț a solicitat un echipaj cu medic la întâmpinare. Fata intrase în stop cardio-respirator iar echipajul nostru a început manevrele de resuscitare. A fost predat echipajului din Iași în stop cardio-repsirator în curs de resuscitare.” – ne-a declarat directorul Serviciului de Ambulanță Județean Neamț, dr. Dorice Albu.

PUBLICITATE