Neamț: Copil de 6 ani, accidentat după ce a coborât din microbuzul școlar

Un copil de 6 ani a ajuns la spital, accidentat de o maşină după ce a coborât din microbuzul şcolar. Incidentul a avut loc miercuri, 10 octombrie, în jurul orei 12:00, în localitatea Cordun.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Conform agentului Georgiana Moşu, din cadrul biroului de presă al IPJ Neamț, din primele cercetări efectuate de polițiști a reieșit faptul că un bărbat de 69 de ani, din Pildești, a condus un microbuz (ce execută transportul elevilor școlari) în localitatea Cordun, pe strada Plopilor, iar la intersecția cu strada Teiului, în dreptul marcajului longitudinal simplu continuu, a oprit (deși nu era stație) și a permis unui băiat de 6 ani să coboare.

Copilul a traversat neregulamentar prin spatele microbuzului, moment în care a fost surprins și accidentat de un autoturism condus de o femeie de 69 de ani din Săbăoani.

Băiatul a fost preluat de un echipaj cu medic al Serviciului de Ambulanță Județean și transportat la Spitalul din Roman.

Ambii conducători au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

Șoferul microbuzului este cercetat de polițiști sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, pentru că în momentul în care se execută transportul elevilor conducătorii auto sunt obligați să aibă grijă și când aceștia coboară din mașină.

PUBLICITATE