NEAMȚ: Control judiciar pentru furt și tâlhărie

La data de 17 iulie, bărbatul a fost prezentat procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț, care a dispus plasarea acestuia sub control judiciar pentru 60 de zile.

În fapt, la data de 16 iulie, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției orașului Roznov au reținut un bărbat din localitatea Piatra Șoimului, bănuit de comiterea infracțiunii de tâlhărie.

Din cercetările efectuate de polițiști s-a stabilit faptul că, la data de 14 iulie a.c., în timp ce o tânără de 23 de ani, din Piatra Șoimului, se afla într-un parc din Roznov, fostul său concubin în vârstă de 35 de ani, pe fondul consumului de alcool și prin exercitarea de acte de violență, i-ar fi sustras geanta în care se aflau documentele personale și telefonul mobil. În momentul izbucnirii conflictului, o tânără de 23 de ani, din Roznov, alături de care se afla fosta sa concubină, ar fi intervenit, spunându-i acestuia că telefonul său mobil se află în aceeași geantă, moment în care bărbatul a lovit-o cu pumnul în zona feței.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională a fost recuperat integral și restituit persoanelor vătămate.

La data de 17 iulie, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman a dispus plasarea bărbatului sub control judiciar pentru 60 de zile.

În fapt, la data de 16 iulie, polițiștii de investigații criminale sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, au efectuat trei percheziții domicilare la persoane bănuite de comiterea infracțiunii de furt calificat.

Din investigații a reieșit că, în noaptea de 30 iunie/1 iulie a.c., trei persoane cu vârste cuprinse între 22 și 47 de ani, din Roman, ar fi sustras din interiorul unui autoturism staționat pe o stradă din Roman, ce aparține unui bărbat de 31 de ani, din Bacău, o stație de emisie-recepție și o antenă. Prejudiciul creat prin activitatea infracțională este estimat la 500 de lei.

În urma perchezițiilor, un bărbat în vârstă de 47 de ani a fost condus la sediul poliției, în vederea continuării cercetărilor.  În baza probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.