NEAMȚ: Controale în trafic la Neamț (FOTO-VIDEO)

În această săptămână, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț desfășoară acțiunea TRUCK&BUS, pentru verificarea activităților de transport public de persoane și mărfuri.

Acțiunea desfășurată de polițiștii Serviciului Rutier Neamț are ca scop prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și transportului de marfă.

Astfel, în cadrul acțiunii, polițiștii rutieri vor verifica autovehiculele destinate transportului public de persoane, cu capacitate de transport mai mare de 8+1 locuri și pe cele destinate transportului de marfă, cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

În ceea ce-i privește pe conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă, controalele vizează și respectarea limitei maxime admise, a greutății mărfurilor sau fixarea corespunzătoare a acestora, precum și respectarea normelor privind transportul mărfurilor periculoase.