NEAMȚ: Condamnată pentru traficul cu angajări la Spitalul Județean

O asistentă medicală a Spitalului Județean de Urgență din Piatra-Neamț a fost condamnată miercuri, 11 decembrie, la 2 ani și 8 luni de închisoare (cu suspendare) pentru trafic de influență în formă continuată. Sentința Tribunalului Neamț nu este definitivă.

Asistenta a fost condamnată pentru că a cerut bani de la două persoane interesate să promoveze concursuri de angajare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Conform anchetatorilor, în calitate de asistentă în cadrul Secţiei Boli Infecţioase, în perioada mai-septembrie 2017, a pretins şi primit de la o persoană, suma de 400 euro şi alte foloase materiale, lăsând să se creadă că ar putea să determine funcţionarii din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Neamţ şi Consiliului Judeţean Neamţ angajarea sa pe un post de asistent medical la secția Psihiatrie.

În baza aceleaşi rezoluţii infracţionale, de la aceeași persoană, inculpata a pretins 1500 de euro, din care a primit 1000 de euro, sub pretextul că își poate exercita influenţa pe lângă medicul şef al secţiei Psihiatrie, tot în scopul promovării examenului.

Totodată, din cercetările efectuate de ofițerii D.G.A. – S.J.A. Neamț, în perioada iunie-iulie 2017, inculpata a pretins de la o altă persoană, suma de 1.000 euro, din care a primit efectiv 3.500 de lei, sub pretextul că poate să determine personalul de decizie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Neamţ, să o promoveze la examenul pentru ocuparea postului de asistent medical la secția Neurologie.

Față de cele două persoane care au oferit bani pentru influență, procurorul a dispus disjungerea cauzei şi continuarea cercetărilor cu privire la săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influență în formă continuată, respectiv cumpărare de influență.

PUBLICITATE