NEAMȚ: Comitet pentru Situații de Urgență convocat la Roman pentru problema apei

Ca urmare a deciziei companiei județene ApaServ de raționalizare a consumului de apă în municipiul Roman, astăzi, 28 noiembrie, la Primăria municipiului Roman a fost convocat de îndată Comitetul Local pentru Situații de Urgență.

Membrii Comitetului au luat la cunoștință imposibilitatea asigurării apei potabile în Municipiul Roman de către compania județeană ApaServ.

Cu unanimitate de voturi, s-a adoptat decizia de a se solicita ApaServ să demareze în regim de urgență lucrările pentru asigurarea unui nivel optim a apei în captarea Pildești-Simionești.

De asemenea, furnizorul de apă va solicita emiterea autorizației de construire în albia  răului Moldova și va întocmi documentațiile necesare până la finalizarea lucrărilor.

”Încă din primăvara acestui an, am făcut demersuri către ApaServ și Apele Române pentru realizarea de lucrări care să elimine pericolul imposibilității alimentării cu apă în mod continuu a orașului.

S-au realizat de către reprezentanții Apelor Române lucrări de regularizare a cursului râului Moldova, dar, din păcate, acestea nu au fost suficiente.

Municipiul Roman nu este alimentat direct din râul Moldova, ci din puțurile – pânza freatică – din zona captării Pildești – Simionești.

Acum, sunt necesare efectuarea de urgență a unor lucrări de decolmatare a unui canal, astfel încât nivelul hidrostatic din puțuri să revină la normal și să permită alimentarea orașului la presiune optimă, pentru ca fiecare cetățean să beneficieze de acest element absolut esențial al vieții.

Specialiștii nu pot estima, la acest moment, dacă și această intervenție va rezolva în totalitate problema nivelului apei din puțuri, dar este de datoria companiei județene ApaServ să caute continuu soluții, pentru ca romașcanii să aibă apă la robinete și ziua, dar și pe timpul nopții”, a declarat primarul Lucian Micu. 

Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Roman va informa în regim de urgență Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și solicită sprijin pentru ca municipiul Roman să fie alimentat cu apă în mod continuu.

PUBLICITATE