NEAMȚ – Codul galben de viscol, prelungit. Urmează două zile de ger


Administrația Națională de Meteorologie a prelungit până duminică (8 ianuarie) noapte la ora 22:00 atenționarea cod galben de viscol valabilă pentru 22 de județe, printre care și Neamț. Meteorologii au emis și un cod galben de ger pentru întreaga țară, în următoarele 2 zile.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Potrivit ANM, în intervalul 7 ianuarie, ora 10:00 — 8 ianuarie, ora 22:00, în estul și sud-estul țării, dar și la munte, vor fi perioade în care vântul va avea intensificări, cu viteze de 50…60 km/h și, pe arii restrânse, 70…75 km/h, spulberând și troienind zăpada.

În special în cursul nopții de sâmbătă spre duminică (07/08 ianuarie) și pe parcursul zilei de duminică (08 ianuarie) în Moldova, Dobrogea, estul Munteniei și local în Carpații Meridionali și Orientali, temporar va mai ninge și se va depune strat nou de zăpadă.

Județele aflate sub Cod galben sunt Suceava, Bistrița, Harghita, Neamț, Iași, Vaslui, Bacău, Covasna, Brașov, Sibiu, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Vrancea, Galați, Tulcea, Brăila, Ialomița, Călărași și Constanța.

De asemenea, ninsori, în general slabe cantitativ, se vor semnala la nivel local și în regiunile centrale și în restul regiunilor sudice, iar în extremitatea de sud-vest a teritoriului vor mai fi unele intensificări ale vântului.

Pentru umătoarele două zile, meteorologii au emis un Cod galben de ger pentru întreaga țară, temperaturile urmând să scadă până la minus 16 grade pe timpul zilei și minus 25 de grad noaptea.

Potrivit meteorologilor, în zilele de 7, 8 și 9 ianuarie, vremea va fi geroasă în cea mai mare parte a țării, atât ziua, cât și noaptea. Astfel, maximele diurne se vor situa frecvent între—16 și—10 grade, iar minimele nocturne vor fi cuprinse între—25 și—15 grade.

Vremea geroasă va persista în majoritatea regiunilor și pe parcursul săptămânii viitoare, precizează ANM.

D.M.B.
PUBLICITATE